Grilovaná roštěná z mladého býka
s grilovaným kukuřičným klasem s česnekovým máslem"
Počet porcí: 2
Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: střední
Ingredience
1 kg | roštěné z mladého býka |
4 ks | kukuřičných klasů |
1 pol. lžíce | hrubé mořské soli |
1 pol. lžíce | barevného pepře |
0,15 kg | másla |
2 | paličky česneku |
1 ks | bílé bagety |
Příprava
- Na rozpálený gril (cca 220 ºC – termostat je nastaven na hodnotu SEAR) položte osušené maso (mělo by mít pokojovou teplotu), které předem nesolte, nepepřete ani nemarinujte! Grilujte jej po obou stranách asi 5 a 5 minut (medium). Poté sejměte z grilu, položte na prkénko a teprve nyní po obou stranách osolte a opepřete čerstvě namletým kořením. Nechte 2 minuty odpočinout a položte na talíř.
- Vhodnou přílohou je kukuřičný klas, který překrojte na tři části a grilujte na panenském olivovém oleji.V průběhu grilování klas několikrát otočte. Po opečení jej potřete rozehřátým máslem a dle chuti osolte. Stejným způsobem si připravte i podélně rozkrojenou paličku česneku. Podávejte s opečenou bílou bagetou.