Vietnamská polévka Pho

"

Vietnamská polévka Pho

Počet porcí: 4
Čas přípravy: 90 min
Obtížnost: střední

Ingredience

2 morkové kosti
500 g hovězí oháňky
500 g hovězí kližky
500 g falešné svíčkové, kýty či plece
80 g čerstvého zázvoru
1 celou skořici
1 větší cibuli
2 červené cibule
5 hvězdiček badyánu
3 - 4 tobolky kardamomu
svazek koriandru
4 jarní cibulky
svazek zelené perily (vietnamské máty)
svazek mexického koriandru
balení klíčků mungo
2 - 3 chilli papričky nakrájené nadrobno
4 porce rýžových nudlí
1 citrón nakrájený na klínky

Příprava

Příprava vývaru
1. Zázvor podélně rozpůlíme, nakrájíme a naklepeme paličkou na maso. Spolu s ostatním kořením
a rozpůlenou cibulí ho pražíme nasucho v programu FRY (Smažit) po dobu asi 3 minut. Řídíme se
zabarvením cibule, která by na řezu měla být tmavě hnědá. Připravené dáme stranou.
2. Aby byl vývar čirý, vložíme kosti do hrnce a zalijeme je studenou vodou, poté přivedeme
k varu v programu FRY (Smažit), slijeme, kosti omyjeme a postup zopakujeme, přidáme navíc
hovězí oháňku. Pokud se na hladině objeví tmavá pěna jako v předchozím případě, postup ještě
zopakujeme, v opačném případě světlou pěnu shora sebereme.
3. Poté přidáme do hrnce předem opražené koření, sůl a kližku. Nastavíme program BROTH (Vývar)
na 90 minut. Na závěr dosolíme nebo ochutíme rybí omáčkou.

Příprava polévky
Suroviny připravujeme těsně před servírováním. Pho podáváme v hlubokých miskách.
1. Bylinky propláchneme ve vodě. Perila se jí i se stonkem, pouze ulomíme dřevnatější část
(jako u chřestu).
2. Vařenou kližku anebo syrovou falešnou svíčkovou (kýta, plec) nakrájíme na tenké plátky.
3. Na talíř si připravíme klíčky mungo, nadrobno nakrájený mexický koriandr, mladou cibulku na
proužky a na kolečka nakrájenou červenou cibuli. Podle chuti přidáváme klíčky, koriandr, perilu.
Chuť polévky dotáhne citrón a chilli.
4. Nudle namočíme na 1 hodinu do studené vody. Poté asi na 30 sekund ponoříme do vroucí vody
v sítku a rovnoměrně rozdělíme do misek, kde ještě nabobtnají.
5. Na nudle rozložíme maso a přidáme nasekaný koriandr, jarní cibulku a nakrájenou červenou
cibuli. Vše zalijeme horkým vývarem a ihned podáváme.