Rajčatovo-dýňové čatní
"
Počet porcí: 2
Čas přípravy: 150 min
Obtížnost: snadné
Ingredience
| rajčata |
| dýně Hokaido |
| drcený česnek |
| zázvor |
hrst | rozinek |
špetka | soli |
2 lžičky | kvalitního oleje |
Příprava
- Čatní se výborně hodí k sýrům, ke grilovanému masu nebo jen tak na opečený toast. Připravit si ho můžete snad z každého druhu ovoce nebo zeleniny, sladké nebo ostré podle chuti. V naší konvici SP 8010 s varným setem je příprava sice časově náročnější, program trvá 2 a půl hodiny, ale odměnou za trpělivost vám bude skvělá chuť plná šťávy.
- Do konvice nalijte asi 3/4 litru vody, do skleněného varného setu nakrájejte rajčata, můžete i se slupkou a dýni Hokaido přibližně půl na půl, přidejte drcený česnek, najemno nastrouhaný zázvor, hrstku rozinek, špetku soli a 2 lžičky kvalitního oleje (olivový, dýňový).
- Varný set vložte do konvice s vodou a zapněte program Chutney. A potom si už jen vychutnáte exotiku na talíři.