Rajčatovo-dýňové čatní

"

Rajčatovo-dýňové čatní

Počet porcí: 2
Čas přípravy: 150 min
Obtížnost: snadné

Ingredience

rajčata
dýně Hokaido
drcený česnek
zázvor
hrst rozinek
špetka soli
2 lžičky kvalitního oleje

Příprava

  • Čatní se výborně hodí k sýrům, ke grilovanému masu nebo jen tak na opečený toast. Připravit si ho můžete snad z každého druhu ovoce nebo zeleniny, sladké nebo ostré podle chuti. V naší konvici SP 8010 s varným setem je příprava sice časově náročnější, program trvá 2 a půl hodiny, ale odměnou za trpělivost vám bude skvělá chuť plná šťávy. 
  • Do konvice nalijte asi 3/4 litru vody, do skleněného varného setu nakrájejte rajčata, můžete i se slupkou a dýni Hokaido přibližně půl na půl, přidejte drcený česnek, najemno nastrouhaný zázvor, hrstku rozinek, špetku soli a 2 lžičky kvalitního oleje (olivový, dýňový). 
  • Varný set vložte do konvice s vodou a zapněte program Chutney. A potom si už jen vychutnáte exotiku na talíři.