Mleté vepřové maso
s fetta sýrem grilované v lilku"
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: střední
Ingredience
600 gr | mleté vepřové maso |
120 gr | fetta sýr |
4 ks | žloutky |
1,5 dcl | panenský olivový olej |
| sůl,čerstvě mletý pepř |
| štáva z čerstvého citronu |
1 ks | pevný lilek |
3 stroužky | českého česneku |
Příprava
- Maso vložíme do misky, přidáme sůl, čerstvý mletý pepř, sýr, žloutky, část olivového oleje, citrónovou štávu, utřený česnek a smícháme.Pozor hmotu nesmíme šlehat,jen opatrně spojit.
- Maso necháme 1/2hodiny odpočinout v pokojové teplotě. Lilek omyjeme,osušíme,nakrájíme na 2mm tenké plátky.Plátky lilku rozložíme,pokapeme olivovým olejem mírně opepříme a na marinované plátky položíme vychucené maso.
- Maso zabalíme a grilujeme cca 4minuty po obou stranách.
- Podává se s čerstvou zeleninou,rozpečenou bagetou.