Hovězí burger
s japonskou majonézou wasabi"
Počet porcí: 2
Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: střední
Ingredience
800g | mletého masa |
80g | japonské majonézy |
2 | žloutky |
dle chuti | wasabi pasta |
4 | plátky čedaru |
100g | rajčat |
1 | menší cibule |
4 | pevné listy ledového salátu |
3/4 | citronu |
dle chuti | sůl a pepř |
Příprava
- Mleté hovězí maso smícháme se žloutky, osolíme, opepříme a pokapeme pár kapičkami citronové nebo limetkové šťávy. Zlehla promícháme.
- Do japonské majonézy přidáme buď wasabi prášek nebo wasabi pastu a důkladně promícháme. Maso, které si vypracujeme do burgerových placek dáme na rozpálený gril, který bude mít maximálně 200°C. Aby se nám maso grilovalo a nedusilo se, dáme ho na roštovanou část grilu a grilujeme 4-5 minut z každé strany. Délka grilování záleží na stupni propečenosti masa.
- Housku na hamburger překrojíme v půlce a dáme také na gril. Než se nám houska opeče, nakrájíme si rajčata a cibuli na tenké plátky. Housku z grilu potřeme japonskou majonézou, dáme na ní list ledového salátu, ugrilované maso, plátky rajčat, cibule a sýr čedar.
- Aby se nám hamburger lépe přenášel, můžeme ho propíchnout špejlí a poté servírujeme.