Horká čokoláda

hustotu nápoje určuje množství použité čokolády"

Horká čokoláda

Počet porcí: 1
Čas přípravy: 10 min
Obtížnost: snadné

Ingredience

250 ml vody
50 g tmavé čokolády
čajová lžička kakaové máslo
dle chuti chilli, med a vanilka

Příprava

  • Pravá horká čokoláda vzniká roztavením čokolády v mléce či vodě, intenzitu chuti a hustotu nápoje určuje množství použité čokolády.
  • V pěniči mléka Catler MF 8010 ohřejte vodu na 60°C. Do horké vody postupně nasypejte čokoládové pecky.
  • Na 250 ml vody je potřeba 50 g tmavé čokolády nebo 60 g bílé čokolády a maximálně čajová lžička kakaového másla.
  • Na závěr se do rozpuštěné čokolády přidává koření dle vlastní chuti.
  • Mezi tradiční ingredience patří chilli, med a vanilka.