Horká čokoláda
hustotu nápoje určuje množství použité čokolády"
Počet porcí: 1
Čas přípravy: 10 min
Obtížnost: snadné
Ingredience
250 ml | vody |
50 g | tmavé čokolády |
čajová lžička | kakaové máslo |
dle chuti | chilli, med a vanilka |
Příprava
- Pravá horká čokoláda vzniká roztavením čokolády v mléce či vodě, intenzitu chuti a hustotu nápoje určuje množství použité čokolády.
- V pěniči mléka Catler MF 8010 ohřejte vodu na 60°C. Do horké vody postupně nasypejte čokoládové pecky.
- Na 250 ml vody je potřeba 50 g tmavé čokolády nebo 60 g bílé čokolády a maximálně čajová lžička kakaového másla.
- Na závěr se do rozpuštěné čokolády přidává koření dle vlastní chuti.
- Mezi tradiční ingredience patří chilli, med a vanilka.