Grilovaný losos
Graved Lax"
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: střední
Ingredience
800gr | čerstvého filetu z lososa s kůží |
1 hrst | hrubé mořské soli |
2 hrsti | cukru krupice |
8 kuliček | nového koření |
4 ks | bobkového listu |
100ml | panenského olivového oleje |
100ml | brandy, alobal |
Příprava
- Z lososa odstraníme šupiny. Filet omyjeme, osušíme. Hrubou mořskou sůl a cukr nasypeme do misky a smícháme. Tuto směs naneseme na připraveného lososa, rozetřeme po celé ploše, přidáme koření a necháme 20minut marinovat.
- Po 20 minutách pokapeme brandy a marinujeme další 2,5 hodiny.
- Lososa vyjmeme z marinády, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pokapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu.
- Papilotu dáme na rozpálený gril cca 180°C a pečeme asi 15 minut.
- Poté alobal rozbalíme a lžící lososa Graved lax ukrajujeme.