Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 2 hrnky hrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 2 housky na kostičky usušené
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- ½ kostky droždí
Domácí knedlík ve varném robotu
Nadýchaný, vláčný, chutný, a přesto se v omáčce hned nerozpadne, přesně takový je kynutý houskový knedlík připravený ve varném robotu Catler TC 8010. Recept vám připravila šéfkuchařka Lea, @leaskalova.
Mléko zahřejeme na 37 stupňů, nadrobíme do něj droždí a zamícháme. Přidáme vejce a sůl a opět necháme promíchat. Na závěr prosejeme mouku a propracujeme v hladké těsto, vmícháme kostičky housky. Necháme kynout cca 40 min, dokud těsto nezdvojnásobí objem. Vyndáme na vál a alespoň 3 min propracujeme v hladkou kouli, tu rozdělíme na dva stejné kusy a vytvoříme z nich stejně velké knedlíky o průměru cca 6 cm. Dáme je na olejem vymazaný napařovací nástavec a necháme kynout 20 min. Potom vaříme na páře 25 min. Po vyjmutí ihned propícháme knedlík po celé délce. Krájíme pomocí nitě. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Mléko zahřejeme na 37 stupňů, nadrobíme do něj droždí a zamícháme. Přidáme vejce a sůl a opět necháme promíchat. Na závěr prosejeme mouku a propracujeme v hladké těsto, vmícháme kostičky housky. Necháme kynout cca 40 min, dokud těsto nezdvojnásobí objem. Vyndáme na vál a alespoň 3 min propracujeme v hladkou kouli, tu rozdělíme na dva stejné kusy a vytvoříme z nich stejně velké knedlíky o průměru cca 6 cm. Dáme je na olejem vymazaný napařovací nástavec a necháme kynout 20 min. Potom vaříme na páře 25 min. Po vyjmutí ihned propícháme knedlík po celé délce. Krájíme pomocí nitě. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.