Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Domácí knedlík ve varném robotu
  • 2 hrnky hrubé mouky
  • 1 hrnek mléka 
  • 2 housky na kostičky usušené 
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • ½ kostky droždí

Domácí knedlík ve varném robotu

Nadýchaný, vláčný, chutný, a přesto se v omáčce hned nerozpadne, přesně takový je kynutý houskový knedlík připravený ve varném robotu Catler TC 8010. Recept vám připravila šéfkuchařka Lea, @leaskalova.

Mléko zahřejeme na 37 stupňů, nadrobíme do něj droždí a zamícháme. Přidáme vejce a sůl a opět necháme promíchat. Na závěr prosejeme mouku a propracujeme v hladké těsto, vmícháme kostičky housky. Necháme kynout cca 40 min, dokud těsto nezdvojnásobí objem. Vyndáme na vál a alespoň 3 min propracujeme v hladkou kouli, tu rozdělíme na dva stejné kusy a vytvoříme z nich stejně velké knedlíky o průměru cca 6 cm. Dáme je na olejem vymazaný napařovací nástavec a necháme kynout 20 min. Potom vaříme na páře 25 min. Po vyjmutí ihned propícháme knedlík po celé délce. Krájíme pomocí nitě. Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.