Grilovaná vepřová krkovice
s domácím zázvorovým máslem a čerstvým tymiánem"
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: snadné
Ingredience
800 gr | vepřová krkovice |
130 gr | máslo |
dle chuti | sůl,čerstvý mletý pepř |
dle chuti | čerstvý zázvor |
dle chuti | čerstvý tymián |
Příprava
- Vepřovou krkovici nakrájíme na námi zvolenou gramáž. Necháme zteplat při pokojové teplotě a následně grilujeme na rozpáleném grilu na 180°C cca 4 minuty na každé straně.
- Maso sundáme z grilu osolíme, opepříme. Změklé máslo dáme do misky, přidáme, najemno nastrouhaný očištěný zázvor, nasekaný čerstvý tymián, sůl, čerstvý mletý pepř a spojíme.
- Vychucené máslo potřeme na ugrilovaný steak z krkovice.
- Podává se z grilovanou zeleninou nebo šťouchanými bramborami,grilovanými žampióny.