Grilovaná vepřová krkovice

s domácím zázvorovým máslem a čerstvým tymiánem"

Grilovaná vepřová krkovice

Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: snadné

Ingredience

800 gr vepřová krkovice
130 gr máslo
dle chutisůl,čerstvý mletý pepř
dle chutičerstvý zázvor
dle chutičerstvý tymián

Příprava

  • Vepřovou krkovici nakrájíme na námi zvolenou gramáž. Necháme zteplat při pokojové teplotě a následně grilujeme na rozpáleném grilu na 180°C cca 4 minuty na každé straně.
  • Maso sundáme z grilu osolíme, opepříme. Změklé máslo dáme do misky, přidáme, najemno nastrouhaný očištěný zázvor, nasekaný čerstvý tymián, sůl, čerstvý mletý pepř a spojíme.
  • Vychucené máslo potřeme na ugrilovaný  steak z krkovice.
  • Podává se z grilovanou zeleninou nebo šťouchanými bramborami,grilovanými žampióny.