Grilovaný Rump steak
s hrubou mořskou solí a grilovanou paprikou"
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: střední
Ingredience
1 kg | Rump steak |
1 pol. lžíce | hrubé mořské soli |
1 pol. lžíce | barevného pepře |
400ml | olivový olej sansa |
100g | másla |
2 | papriky |
Příprava
- Na rozpálený gril (cca 230 ºC – termostat je nastaven na hodnotu SEAR) položte olivovým olejem potřené 250 g steaky, které předem nesolte, nepepřete ani nemarinujte! Maso má mít pokojovou teplotu, proto jej vyndejte z lednice už 5 hodin před grilováním.
- Grilujte po obou stranách asi 5 a 5 minut (medium steak). Poté sejměte z grilu a položte do rendlíku s olivovým olejem rozehřátým na cca 50°C, kde ho nechte 5 minut odpočinout (vypařit).
- Maso vyndejte a teprve nyní jej po obou stranách osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Takto připravený steak bude křehký a šťavnatý.
- Vhodnou přílohou je grilovaná paprika, kterou překrojte na polovinu a grilujte na panenském olivovém oleji.
- V průběhu grilování papriku otáčejte.
- Podávejte s opečenou bílou bagetou nebo opečenými bramborami.