DAMAŠKOVÉ NOŽE
… TAKOVÉ JSTE V RUCE JEŠTĚ NEMĚLI

Série japonských nožů z damascénské oceli vytvořených prastarou technologií, jaká byla používána při výrobě proslulých samurajských mečů, je absolutní novinkou na trhu značky CATLER. Žádné nové tvary nebo technologie, ale jistota prověřená generacemi kuchařských mistrů. A právě to v propojení s nádherným zdobením ocelových čepelí, jejich houževnatostí, ostrostí a nevšední krásou dělá z CATLER nožů dokonalé mistrovské dílo. 

DAMAŠKOVÉ NOŽE


Věčně nabroušené ostří povede vaši ruku s mikroskopickou přesností. S japonskými noži CATLER  budete perfektně krájet, sekat, porcovat, filetovat, vykosťovat. Základní řada nožů z damaškové série (DMS), je sázkou na jistotu pro každého zdatného kuchaře.  Naproti tomu je exkluzivní MV řada určena pro profesionály.
 

NOŽE Z DAMAŠKOVÉ SÉRIE (DMS)

NOŽE Z DAMAŠKOVÉ SÉRIE (DMS) 

Jsou vyrobeny stejnou technologií jako meče legendárních samurajů. Řemeslo japonských mistrů však dosud nebylo překonáno. Díky tomu takto vyrobené nože vynikají ostrostí, dlouhou životností a výjimečnou krásou.

V překrásném zdobení jejich čepelí se zrcadlí 70 vrstev měkké a tvrdé oceli. A rukojeť z lehkého a speciálně šlechtěného dřeva už jen dotvoří naprosto dokonalý nůž. 

MV SÉRIE PRO PROFESIONÁLYMV SÉRIE PRO PROFESIONÁLY

Každý tah nožem bude tak plynulý, jako byste v ruce nic nedrželi. Nože této série jsou vyrobeny z oceli s příměsí Molybdenu a Vanadu, což je vybavilo mimořádnou životností. Věčně ostré s asymetricky broušeným ostří zajistí dokonalé filetování a plátkování, které oceníte při jemné a precizní práci.

Nože Deba a Sashimi jsou určeny hlavně pro praváky. Krásu strukturované čepele podtrhuje rukojeť z ušlechtilého javorového dřeva. 


DMS SANTOKU KNIFEDMS SANTOKU KNIFE
JAPONSKÝ SANTOKU NŮŽ

Japonský nůž Santoku je určen především pro asijskou kuchyni. V japonštině znamená santoku tři využití - poradí si s krájením, drcením a sekáním masa, zeleniny a ryb.

Délka 178/313 mm. 
Cena: 3990 Kč 
 


DMS CHEF KNIFEDMS CHEF KNIFE 
JAPONSKÝ UNIVERZÁLNÍ NŮŽ

Universální japonský kuchařský nůž typu Gyuto patří k základnímu vybavení kuchařů. Má všestranné využití, je velmi silný a ostrý, proto je ideální na krájení masa, ryb a zeleniny.

Délka 203/338 mm.
Cena: 3 990 Kč



DMS CLEAVER KNIFEDMS CLEAVER KNIFE
JAPONSKÝ KUCHYŇSKÝ SEKÁČEK

Japonský kuchyňský sekáček patří k základnímu vybavení kuchařů a má v kuchyni mnohonásobné využití. Mohutná a velmi ostrá čepel je určena jak ke krájení zeleniny na velmi tenké plátky, tak pro oddělování masa a sekání.

Délka 165/306 mm.
Cena 4 290 Kč. 


DEBA 155 MVDEBA 155 MV
JAPONSKÝ NŮŽ DEBA

Japonský nůž Deba je určen především pro vykosťování masa a ryb. Je velmi silný pro dosažení precizního řezu. Tradičně se používá pro filetování ryb, porcování drůbeže nebo krájení zeleniny.

Délka 155/295 mm.
Cena: 1 990 Kč 


SASHIMI 210 MVSASHIMI 210 MV
JAPONSKÝ NŮŽ SASHIMI

Je určen pro přípravu sushi a sashimi. Je navržen tak, aby maso odřízl jedním rychlým pohybem od paty nože po špičku bez použití tlaku na surovinu a řez tak zůstal vždy ostrý a hladký. Hodí se  pro práci s rybami a  plátkování sýra nebo šunky.

Cena: 2 490 Kč


PŮVOD A KVALITA MATERIÁLŮ

Dodavatelem materiálu pro naše nože je japonská ocelárna TAKEFU. Rukojeť nožů pochází z javorového dřeva a je upravena metodou KEBONY. Tato technologie vyvinutá v Norsku, je patentovaný proces, který bez škodlivých látek a toxinů zesiluje buněčnou strukturu použitého javoru a rukojeti dodá nejen prvotřídní vlastnosti tvrdého dřeva, ale i sytou hnědou barvu.  


FASCINUJÍCÍ DAMASCÉNSKÁ OCEL

Damascénská ocel je nesmírně odolný materiál tvořený z více druhů oceli záměrně rozdílných struktur, jejichž spojením vznikne celek výjimečných vlastností.

Pravý damašek, historicky známý především u nožů a samurajských mečů, byl vyráběn složitou technologií. Vznikal roztavením oceli do malých hliněných kelímků a následným přidáváním různých příměsí oceli a železa podle receptury kováře. Složitým postupem docházelo k postupnému ochlazování jednotlivých složek, a i díky tomu se na povrchu tvořil charakteristický strukturovaný vzor. Takto speciálně litá ocel proslula mimořádnou odolností a neobvyklou krásou.

Vedle toho vznikal méně náročný postup výroby oceli s typickým vzorem vznikajícím pomocí vrstvení - říká se mu Damašek svářkový. Je tvořený nejméně dvěma druhy oceli nebo oceli a jiného kovu, kdy se záměrně míchají kýžené vlastnosti různých kovů, např. měkká pružná ocel v kombinaci s tvrdou a křehkou ocelí v desítkách až stovkách vrstev. Kromě toho, že taková ocel bývá nádherně zdobena, je díky propojení materiálů o rozdílných vlastnostech dlouhodobě ostrá a velmi houževnatá.

Informace o značce:

CATLER je synonymem propojení nejmodernější technologie a skvělého vzhledu. Elegantní design všech produktů se vyznačuje vznešenou jednoduchostí tvarů a výběrem exkluzivních materiálů. CATLER je přímo stvořen pro moderní kuchyně, kde se stále častěji uplatňují nové trendy a technologie – tyto spotřebiče pracují po naprogramování téměř sami, komunikují s Vámi pomocí inteligentních displejů a jejich obsluha je naprosto jednoduchá. Při vývoji všech výrobků je kladen důraz především na bezpečnost, zdravou a rychlou přípravu pokrmů a v neposlední řadě i na snadnou údržbu.
Dokonalé zpracování každého detailu, vysoce kvalitní materiály, stylový design a využití nejmodernějších technologií předurčují spotřebiče CATLER k častému a dlouhodobému používání i v těch nejnáročnějších domácnostech.
Výrobky CATLER oslovují především náročné a všestranně aktivní spotřebitele, kteří se neobejdou bez zdravé a chutné stravy a současně pokládají vaření za příjemný zážitek nejen pro mlsné jazyky, ale i pro další lidské smysly.

Vítejte tedy i Vy ve světě spotřebičů CATLER, spotřebičů bez kompromisů!
 

Kontakt pro média:

Jana Fábryová,
PR manažer CATLER
Tel.: 777 800 880
e-mail: jana.fabryova@catler.cz