DMS Pastry Knife

Japonský nůž na pečivo

DMS Pastry Knife

Japonský nůž na pečivo má charakteristickou dlouhou zoubkovanou čepel. Díky tomuto pilkovému ostří snadno nakrájí i velmi křupavý chléb nebo bagetu bez stlačování střídky a drcení kůrky. Ergonomická protiskluzová rukojeť pro bezpečnou i pohodlnou práci.

Přednosti DMS Pastry Knife

  • Damascénská ocel z japonské ocelárny Takefu
  • Rukojeť ze dřeva Kebony
  • Pro každodenní použití
  • Pro snadné krájení křupavých baget i čerstvého chleba
  • Rozměry výrobku: 205/305 mm

Základní popis

  • Dnes se damascénská ocel dělí na „litou“ a „svářkovou“.
  • Litý damašek vznikal roztavením oceli v malých hliněných kelímcích a následným přidáváním různých příměsí podle receptury kováře. Naproti tomu je svářkový damašek vrstvený, tvořený nejméně dvěma druhy ocelí nebo ocele a jiného kovu.
  • Používá se měkká pružná ocel v kombinaci s tvrdou vysokouhlíkovou ocelí v desítkách až stovkách vrstev.
  • Geniální a dosud nepřekonaná technologie proslulých japonských kovářů uměla spojit pružnou a tvrdou ocel tak, aby se snoubily jejich jedinečné vlastnosti v unikátní dílo samurajských mečů.

Technická specifikace

  • Nože série DMS jsou vyrobeny svářkovou technologií v 67 vrstvách, sloučily měkkou ocel VG2 a tvrdou ocel VG10. Díky tomu získaly skvělé vlastnosti – extrémní tvrdost, pružnost a dlouhou životnost.
  • Dodavatelem materiálu pro naše nože je japonská ocelárna TAKEFU.
  • Rukojeti nožů jsou vyrobeny z javorového dřeva a jsou upraveny metodou KEBONY. Tato technologie, vyvinutá v Norsku, je patentovaný proces, který bez škodlivých látek a toxinů zesiluje buněčnou strukturu použitého javoru a zdůrazní nejen prvotřídní vlastnosti tvrdého dřeva, ale i bohatou hnědou barvu.

Fascinující damascénská ocel

Fascinující damascénská ocel

Damascénská ocel je nesmírně odolný materiál, tvořený technologii vrstvení více druhů ocelí či ocele a dalších kovů, na jehož leštěném nebo leptaném povrchu je zřetelná struktura těchto střídajících se vrstev.

Japonský nůž na pečivo

Japonský nůž na pečivo

Japonský nůž na pečivo má charakteristickou dlouhou zoubkovanou čepel. Díky tomuto pilkovému ostří snadno nakrájí i velmi křupavý chléb nebo bagetu bez stlačování střídky a drcení kůrky. Ergonomická protiskluzová rukojeť pro bezpečnou i pohodlnou práci.

Perfektně zabaleno

Perfektně zabaleno

Každý nůž je pečlivě zabalený. Řada nožů série MV v pevných papírových krabičkách, nože série DMS v luxusních dřevěných boxech.

Ostatní produkty

FacebookSdílet na Facebooku
3 690 Kč
Doporučená MOC
kde koupit?
FacebookSdílet na Facebooku
3 690 Kč
Doporučená MOC
ostatní prodejci
FacebookSdílet na Facebooku