DMS 205

Japonský nůž na pečivo
Japonský nůž na pečivo má charakteristickou dlouhou zoubkovanou čepel. Díky tomuto pilkovému ostří snadno nakrájí i velmi křupavý chléb nebo bagetu bez stlačování střídky a drcení kůrky. 
  • Damascénská ocel z japonské ocelárny Takefu
  • Rukojeť ze dřeva Kebony
  • Pro snadné krájení křupavých baget i čerstvého chleba
  • Rozměry výrobku: 205/305 mm
2999 Kč
Ihned k odeslání 10 a více kusů Expedujeme DNES, u vás do 2 pracovních dnů
ID produktu: 42003585

DMS PASTRY KNIFE

Japonský nůž na pečivo má charakteristickou dlouhou zoubkovanou čepel. Díky tomuto pilkovému ostří snadno nakrájí i velmi křupavý chléb nebo bagetu bez stlačování střídky a drcení kůrky. Ergonomická protiskluzová rukojeť pro bezpečnou i pohodlnou práci. Délka 205/305 mm.

Damascénská ocel

Dnes se damascénská ocel dělí na „litou“ a „svářkovou“.

Litý damašek vznikal roztavením oceli v malých hliněných kelímcích a následným přidáváním různých příměsí podle receptury kováře. Naproti tomu je svářkový damašek vrstvený, tvořený nejméně dvěma druhy ocelí nebo ocele a jiného kovu.

Používá se měkká pružná ocel v kombinaci s tvrdou vysokouhlíkovou ocelí v desítkách až stovkách vrstev.

Geniální a dosud nepřekonaná technologie proslulých japonských kovářů, uměla spojit pružnou a tvrdou ocel tak, aby se snoubily jejich jedinečné vlastnosti v unikátní dílo samurajských mečů.

Nože serie DMS

Nože serie DMS jsou vyrobeny svářkovou technologií v 67 vrstvách, sloučili měkkou ocel VG2 a tvrdou ocel VG10. Díky tomu získali skvělé vlastnosti – extrémní tvrdost, pružnost a dlouhou životnost. Dodavatelem materiálu pro naše nože je japonská ocelárna TAKEFU.

Rukojetě nožů jsou vyrobeny z javorového dřeva a jsou upraveny metodou KEBONY. Tato technologie, vyvinutá v Norsku, je patentovaný proces, který bez škodlivých látek a toxinů, zesiluje buněčnou strukturu použitého javoru a zdůrazní nejen prvotřídní vlastnosti tvrdého dřeva, ale i bohatou hnědou barvu.

Přednosti DMS PASTRY KNIFE

  • Damascénská ocel z japonské ocelárny Takefu
  • Rukojeť ze dřeva Kebony
  • Pro každodenní použití
  • Pro snadné krájení křupavých baget i čerstvého chleba

TECHNICKÁ SPECIFIKACE

Rozměry výrobku: 205/305 mm

Ke stažení

FASCINUJÍCÍ DAMASCÉNSKÁ OCEL

Damascénská ocel je nesmírně odolný materiál, tvořený technologii vrstvení více druhů ocelí či ocele a dalších kovů, na jehož leštěném nebo leptaném povrchu je zřetelná struktura těchto střídajících se vrstev.

JAPONSKÝ NŮŽ NA PEČIVO

Japonský nůž na pečivo má charakteristickou dlouhou zoubkovanou čepel. Díky tomuto pilkovému ostří snadno nakrájí i velmi křupavý chléb nebo bagetu bez stlačování střídky a drcení kůrky. Ergonomická protiskluzová rukojeť pro bezpečnou i pohodlnou práci.

PERFEKTNĚ ZABALENO

Každý nůž je pečlivě zabalený. Řada nožů série MV v pevných papírových krabičkách, nože série DMS v luxusních dřevěných boxech.