DMS 203

Japonský kuchařský nůž
Universální japonský kuchařský nůž typu Gyuto patří k základnímu vybavení japonských kuchařů. Má všestranné využití, je velmi silný a ostrý, proto je ideální na krájení masa, ryb a zeleniny.
  • Damascénská ocel z japonské ocelárny Takefu
  • Rukojeť ze dřeva Kebony
  • Nůž šéfkuchaře 
  • Rozměry výrobku: 203/338 mm
3989 Kč
Ihned k odeslání 5 a více kusů Expedujeme DNES, u vás do 2 pracovních dnů
ID produktu: 42003041

DMS CHEF KNIFE

Universální japonský kuchařský nůž typu Gyuto patří k základnímu vybavení japonských kuchařů. Má všestranné využití, je velmi silný a ostrý, proto je ideální na krájení masa, ryb a zeleniny. Délka 203/338 mm.

Damascénská ocel

Dnes se damascénská ocel dělí na „litou“ a „svářkovou“.

Litý damašek vznikal roztavením oceli v malých hliněných kelímcích a následným přidáváním různých příměsí podle receptury kováře. Naproti tomu je svářkový damašek vrstvený, tvořený nejméně dvěma druhy ocelí nebo ocele a jiného kovu.

Používá se měkká pružná ocel v kombinaci s tvrdou vysokouhlíkovou ocelí v desítkách až stovkách vrstev.

Geniální a dosud nepřekonaná technologie proslulých japonských kovářů, uměla spojit pružnou a tvrdou ocel tak, aby se snoubily jejich jedinečné vlastnosti v unikátní dílo samurajských mečů.

Nože serie DMS

Nože serie DMS jsou vyrobeny svářkovou technologií v 67 vrstvách, sloučili měkkou ocel VG2 a tvrdou ocel VG10. Díky tomu získali skvělé vlastnosti – extrémní tvrdost, pružnost a dlouhou životnost. Dodavatelem materiálu pro naše nože je japonská ocelárna TAKEFU.

Rukojetě nožů jsou vyrobeny z javorového dřeva a jsou upraveny metodou KEBONY. Tato technologie, vyvinutá v Norsku, je patentovaný proces, který bez škodlivých látek a toxinů, zesiluje buněčnou strukturu použitého javoru a zdůrazní nejen prvotřídní vlastnosti tvrdého dřeva, ale i bohatou hnědou barvu.

Přednosti DMS CHEF KNIFE

  • Damascénská ocel z japonské ocelárny Takefu
  • Rukojeť ze dřeva Kebony
  • Nůž šéfkuchaře 
  • Má velmi pevnou konstrukci
  • Pro práci s masem, steaky, krájení zeleniny
  • Pro sekání bylinek

TECHNICKÁ SPECIFIKACE

Rozměry výrobku: 203/338 mm

Ke stažení

FASCINUJÍCÍ DAMASCÉNSKÁ OCEL

Damascénská ocel je nesmírně odolný materiál, tvořený technologii vrstvení více druhů ocelí či ocele a dalších kovů, na jehož leštěném nebo leptaném povrchu je zřetelná struktura těchto střídajících se vrstev.

UNIVERSÁLNÍ JAPONSKÝ KUCHAŘSKÝ

Nůž typu Gyuto patří k základnímu vybavení japonských kuchařů. Má všestranné využití, je velmi silný a ostrý, proto je ideální na krájení masa, ryb a zeleniny.

PERFEKTNĚ ZABALENO

Každý nůž je pečlivě zabalený. Řada nožů série MV v pevných papírových krabičkách, nože série DMS v luxusních dřevěných boxech.