Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
Rajčata v oleji s česnekem a bazalkou
Na 420ml sklenici:- 4 velká masitá rajčata
- 250 ml oleje
- 2–3 stroužky česneku
- hrst čerstvé bazalky
- sůl
- koření podle chuti
Sušená rajčata na dva způsoby
Sušená rajčata jsou doslova koncentrovanou chutí léta. Ať už si je vychutnáte samotné jako křupavý snack, nebo naložené v oleji s česnekem a bazalkou. Dva efektní recepty se sušičkou Catler FD 4020 pro vás připravila foodblogerka Sandra @varime.blog.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Sušená rajčata
Rajčata nakrájíme na silnější plátky, asi 1 cm. Ne příliš tenké, aby šla dobře usušit do křupava. Pokud mají tvrdý střed, můžeme ho před krájením vyříznout. Plátky osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a rozložíme na plata sušičky Catler, ideálně na pečicí papír, aby se nepřilepily. Jemně je posypeme bylinkovou solí. Sušíme při teplotě 60 °C přibližně 20-24 hodin, podle tloušťky a šťavnatosti rajčat. Hotová jsou, když jsou zcela suchá a křupavá.Rajčata v oleji s česnekem a bazalkou
Rajčata nakrájíme na silnější plátky, asi 1 cm. Pokud mají tvrdý střed, odstraníme ho. Plátky osušíme papírovou utěrkou a rozložíme na plata sušičky Catler, ideálně na pečicí papír. Sušíme při 60 °C zhruba 8-10 hodin, dokud nejsou polosuchá a ohebná – ne úplně mokrá, ale ani zcela suchá. Necháme vychladnout. Olej ohřejeme na 50 °C. Do čisté sklenice vrstvíme rajčata, nasekaný česnek a lístky bazalky. Osolíme, opepříme a zalijeme olejem tak, aby rajčata byla zcela ponořená. Lehce přitlačíme, aby nezůstaly vzduchové bubliny. Sklenici dobře uzavřeme a skladujeme na chladném a tmavém místě. Takto připravená sušená rajčata v oleji vydrží až šest měsíců.Videorecept najdete na našem Instagramu.