Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 700 g kuřecích prs
- 1 hrnek (250 ml) kukuřičného škrobu
- 2 vejce
- 1 lžíce sezamových semínek
- pórek
- rýže
- olej ve spreji
Marináda
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžičky zázvorovo-česnekové pasty
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky černého pepře
Omáčka
- 60 ml světlé sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 60 g hnědého cukru
- 60 ml vody
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 lžičky zázvorovo-česnekové pasty
Asijské kuře v horkovzdušné fritéze
Maso si nakrájíme na kostky a dáme do mísy. K masu přidáme všechny suroviny na marinádu, promícháme a necháme 20 minut odležet v pokojové teplotě. Do mísy s masem poté přidáme rozšlehaná vejce a promícháme. Bokem si dáme do mísy hrnek škrobu a vložíme do něj maso, ze kterého jsme okapali přebytečnou tekutinu a vejce. Důkladně protřepeme, aby byl každý kousek obalený škrobem. Maso rovnoměrně rozložíme na pekáček fritézy a zastříkneme olejem ze spreje.
Vložíme do fritézy na 205 °C s časovačem na 18 minut. V polovině času maso otočíme a znovu zastříkneme olejem. Hotové maso odložíme bokem.
V hluboké pánvi si smícháme všechny suroviny na omáčku. Přivedeme k mírnému varu. Když omáčka zhoustne do sirupové konzistence, přisypeme maso a důkladně proházíme, aby se každý kousek obalil. Zasypeme sezamovými semínky a znovu proházíme. Servírujeme s rýží dozdobené nakrájeným pórkem. Dobrou chuť.
Vložíme do fritézy na 205 °C s časovačem na 18 minut. V polovině času maso otočíme a znovu zastříkneme olejem. Hotové maso odložíme bokem.
V hluboké pánvi si smícháme všechny suroviny na omáčku. Přivedeme k mírnému varu. Když omáčka zhoustne do sirupové konzistence, přisypeme maso a důkladně proházíme, aby se každý kousek obalil. Zasypeme sezamovými semínky a znovu proházíme. Servírujeme s rýží dozdobené nakrájeným pórkem. Dobrou chuť.