Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Asijské kuře v horkovzdušné fritéze

Asijské kuře v horkovzdušné fritéze

Maso si nakrájíme na kostky a dáme do mísy. K masu přidáme všechny suroviny na marinádu, promícháme a necháme 20 minut odležet v pokojové teplotě. Do mísy s masem poté přidáme rozšlehaná vejce a promícháme. Bokem si dáme do mísy hrnek škrobu a vložíme do něj maso, ze kterého jsme okapali přebytečnou tekutinu a vejce. Důkladně protřepeme, aby byl každý kousek obalený škrobem. Maso rovnoměrně rozložíme na pekáček fritézy a zastříkneme olejem ze spreje.
Vložíme do fritézy na 205 °C s časovačem na 18 minut. V polovině času maso otočíme a znovu zastříkneme olejem. Hotové maso odložíme bokem.
V hluboké pánvi si smícháme všechny suroviny na omáčku. Přivedeme k mírnému varu. Když omáčka zhoustne do sirupové konzistence, přisypeme maso a důkladně proházíme, aby se každý kousek obalil. Zasypeme sezamovými semínky a znovu proházíme. Servírujeme s rýží dozdobené nakrájeným pórkem. Dobrou chuť.
 

INGREDIENCE

  • 700 g kuřecích prs
  • 1 hrnek (250 ml) kukuřičného škrobu
  • 2 vejce
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • pórek
  • rýže
  • olej ve spreji

Marináda

  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžičky zázvorovo-česnekové pasty
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky černého pepře

Omáčka

  • 60 ml světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 60 g hnědého cukru
  • 60 ml vody
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžičky zázvorovo-česnekové pasty

PŘÍPRAVA