Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Zeleninové placky za 25 minut
Ingredience na 8 placek.
  • 200 g máslové dýně
  • 1 mrkev (90 g)
  • 1cuketa (270 g)
  • 2 jarní cibulky
  • 1 brambora (80 g)
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g sýra
  • 70 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžička majoránky
  • hrst petrželové natě
  • sůl
  • koření
  • slunečnicový olej

Zeleninové placky za 25 minut

Rychlý vegetariánský oběd podle foodblogerky Sandry @varime.blog doplní váš jídelníček zeleninou. Zvenku křupavé, uvnitř vláčné, přesně takové jsou zeleninové placky. Díky mlýnku Catler FG 403 Food+ je jejich příprava jednoduchá. Za 25 minut máte hotovo.

Dýni oloupeme a zbavíme jadérek. Zeleninu očistíme a připravíme všechny ingredience. V multifunkčním mlýnkunastrouháme dýni, mrkev a cuketu. Zeleninu v misce osolíme a necháme 10 minut odstát. V mlýnku nastrouháme sýr a dáme stranou. Zeleninu pomocí utěrky zbavíme přebytečné šťávy a vložíme do větší misky. Přidáme nastrouhaný sýr, česnek, nakrájenou jarní cibulku, vejce, mouku a nasekanou petrželovou nať. Směs osolíme, okořeníme a přidáme lžičku majoránky. Rozehřejeme olej a lžící tvoříme na plechu placky. Opékáme na středním plamenu 2-3 minuty z každé strany dokřupava. Podáváme se zakysanou smetanou dozdobené bylinkami.

Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.