Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
Ingredience na 8 placek.
- 200 g máslové dýně
- 1 mrkev (90 g)
- 1cuketa (270 g)
- 2 jarní cibulky
- 1 brambora (80 g)
- 3 stroužky česneku
- 100 g sýra
- 70 g hladké mouky
- 2 vejce
- 1 lžička majoránky
- hrst petrželové natě
- sůl
- koření
- slunečnicový olej
Zeleninové placky za 25 minut
Rychlý vegetariánský oběd podle foodblogerky Sandry @varime.blog doplní váš jídelníček zeleninou. Zvenku křupavé, uvnitř vláčné, přesně takové jsou zeleninové placky. Díky mlýnku Catler FG 403 Food+ je jejich příprava jednoduchá. Za 25 minut máte hotovo.
Dýni oloupeme a zbavíme jadérek. Zeleninu očistíme a připravíme všechny ingredience. V multifunkčním mlýnkunastrouháme dýni, mrkev a cuketu. Zeleninu v misce osolíme a necháme 10 minut odstát. V mlýnku nastrouháme sýr a dáme stranou. Zeleninu pomocí utěrky zbavíme přebytečné šťávy a vložíme do větší misky. Přidáme nastrouhaný sýr, česnek, nakrájenou jarní cibulku, vejce, mouku a nasekanou petrželovou nať. Směs osolíme, okořeníme a přidáme lžičku majoránky. Rozehřejeme olej a lžící tvoříme na plechu placky. Opékáme na středním plamenu 2-3 minuty z každé strany dokřupava. Podáváme se zakysanou smetanou dozdobené bylinkami.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Dýni oloupeme a zbavíme jadérek. Zeleninu očistíme a připravíme všechny ingredience. V multifunkčním mlýnkunastrouháme dýni, mrkev a cuketu. Zeleninu v misce osolíme a necháme 10 minut odstát. V mlýnku nastrouháme sýr a dáme stranou. Zeleninu pomocí utěrky zbavíme přebytečné šťávy a vložíme do větší misky. Přidáme nastrouhaný sýr, česnek, nakrájenou jarní cibulku, vejce, mouku a nasekanou petrželovou nať. Směs osolíme, okořeníme a přidáme lžičku majoránky. Rozehřejeme olej a lžící tvoříme na plechu placky. Opékáme na středním plamenu 2-3 minuty z každé strany dokřupava. Podáváme se zakysanou smetanou dozdobené bylinkami.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.