Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Zapečené brambory v horkovzdušné fritéze
  • 1 kg brambor
  • 1 velká bílá cibule
  • 2 zelené papriky
  • 250 g moravského uzeného
  • 250 g cukety
  • 3 vejce
  • 200 g 30% smetany
  • 100 ml mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • hrst kadeřavé petržele
  • 150 goudy
  • 2 lžíce sádla

Zapečené brambory v horkovzdušné fritéze

Brambory dáme uvařit ve slupce - cca 15 minut. Po uvaření je oloupeme a nakrájíme na menší kousky - cca 1 x 1 cm. Nakrájíme si nadrobno cibuli, papriku, uzené maso a cuketu. Na rozehřátém sádle si zesklovatíme cibulku, přidáme maso, a když je opečené dohněda, přidáme cuketu s paprikou a opékáme dalších 5 minut. Smícháme si vejce, smetanu, mléko, sůl a pepř. Důkladně promícháme a přidáme nasekanou petrželku a najemno nastrouhaný sýr.
 
Nastartujeme horkovzdušnou fritézu na 180 °C s časovačem na 30 minut. 
Brambory smícháme se smetanovou a masovou směsí. Vylijeme do pekáčku fritézy a uhladíme vršek. Vložíme do fritézy a už jen čekáme. Servírujeme ozdobené nasekanou petrželkou a přikusujeme zavařenou okurku.
 
Dobrou chuť.