Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Toast s tuňákem v sezamové krustě
  • 2 tuňákové steaky
  • rukola
  • 1 avokádo
  • ½ hrnku mixu sezamových semínek
  • pórek
  • chléb
  • olivový olej

OMÁČKA

  • 1-2 lžíce sezamového oleje
  • ¼ hrnku sójové omáčky
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • ½ lžičky strouhaného zázvoru
  • menší hrst nasekaného koriandru
  • 1 lžička mixu sezamových semínek

Toast s tuňákem v sezamové krustě

Nejprve si nachystáme omáčku smícháním všech zmíněných surovin a necháme ji čekat na závěr. Do mísy nasypeme mix sezamových semínek (tzn. černý a bílý sezam) a každý steak důkladně obalíme z obou stran a nezapomeneme na boky. Připravíme si 2 větší plátky chleba. Nastartujeme smart gril Catler GR 7010 na 180 °C. Jemně polijeme olivovým olejem, na plochu položíme obalené steaky a oba plátky chleba. Zavřeme víko, nepřitlačujeme a grilujeme přesně 3 minuty
Hned po vyjmutí z grilu si tuňáka nakrájíme na tenčí plátky. Růžový, až syrový prostředek masa je u tuňáka nejenom v pořádku, ale dokonce žádoucí.
Potom už můžeme poskládat toast. Na chlebu uděláme postýlku z rukoly, posypeme jemně nakrájeným pórkem, přidáme tenké plátky poloviny avokáda, posypeme sezamovými semínky, a nakonec korunujeme plátky tuňáka. Těsně před podáváním pokapame omáčkou dle vlastní chuti.

​Dobrou chuť.