Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Teriyaki losos s ananasovou salsou na grilu
  • ​4 filety z lososa
  • olej 

Marináda

  • 125 ml sójové omáčky
  • 60 ml vody
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • ¼ hrnku třtinového cukru
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 lžička černého pepře

Salsa

  • 300 g nakrájeného čerstvého ananasu 
  • 1 nadrobno nakrájená střední červená cibule 
  • ½ nadrobno nakrájené červené papriky
  • ¼ hrnku nasekaného koriandru
  • 2 lžíce šťávy z citrónu 
  • 1 lžička chilli vloček
  • sůl a pepř podle chuti 

Teriyaki losos s ananasovou salsou na grilu

Přímo božský je grilovaný Teriyaki losos s ananasovou salsou, ve smart grilu Catler GR 7010 připravený raz dva.

V uzavíratelné vakuovací nádobě Catler GC3 smícháme všechny suroviny na marinádu a promícháme. Do marinády vložíme filety kůží nahoru, zavřeme nádobu, odsajeme vzduch a necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny před grilováním. Poté si připravíme salsu. Jednoduše si smícháme všechny suroviny a dáme do lednice. Elektrický gril nastavíme na teplotu 190 °C. 
Lososové filety vyndáme z marinády a osušíme papírovou utěrkou. Gril lehce potřeme olejem. Filety položíme na gril kůží dolů a grilujeme 4-5 minut z každé strany. Pro výraznější chuť můžeme minutu před koncem otočit zpět masem nahoru a potřít zbylou marinádou. Podáváme samotného lososa se salsou jako lehkou variantu nebo doplníme rýží či pečivem.

Dobrou chuť