Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
    - 4 filety z lososa
 - olej
 
Marináda
- 125 ml sójové omáčky
 - 60 ml vody
 - 2 lžíce rýžového octa
 - 1 lžíce sezamového oleje
 - ¼ hrnku třtinového cukru
 - 2 stroužky nasekaného česneku
 - 1 lžíce strouhaného zázvoru
 - 1 lžička černého pepře
 
Salsa
- 300 g nakrájeného čerstvého ananasu
 - 1 nadrobno nakrájená střední červená cibule
 - ½ nadrobno nakrájené červené papriky
 - ¼ hrnku nasekaného koriandru
 - 2 lžíce šťávy z citrónu
 - 1 lžička chilli vloček
 - sůl a pepř podle chuti
 
Teriyaki losos s ananasovou salsou na grilu
                        Přímo božský je grilovaný Teriyaki losos s ananasovou salsou, ve smart grilu Catler GR 7010 připravený raz dva.
V uzavíratelné vakuovací nádobě Catler GC3 smícháme všechny suroviny na marinádu a promícháme. Do marinády vložíme filety kůží nahoru, zavřeme nádobu, odsajeme vzduch a necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny před grilováním. Poté si připravíme salsu. Jednoduše si smícháme všechny suroviny a dáme do lednice. Elektrický gril nastavíme na teplotu 190 °C.
Lososové filety vyndáme z marinády a osušíme papírovou utěrkou. Gril lehce potřeme olejem. Filety položíme na gril kůží dolů a grilujeme 4-5 minut z každé strany. Pro výraznější chuť můžeme minutu před koncem otočit zpět masem nahoru a potřít zbylou marinádou. Podáváme samotného lososa se salsou jako lehkou variantu nebo doplníme rýží či pečivem.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
                V uzavíratelné vakuovací nádobě Catler GC3 smícháme všechny suroviny na marinádu a promícháme. Do marinády vložíme filety kůží nahoru, zavřeme nádobu, odsajeme vzduch a necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny před grilováním. Poté si připravíme salsu. Jednoduše si smícháme všechny suroviny a dáme do lednice. Elektrický gril nastavíme na teplotu 190 °C.
Lososové filety vyndáme z marinády a osušíme papírovou utěrkou. Gril lehce potřeme olejem. Filety položíme na gril kůží dolů a grilujeme 4-5 minut z každé strany. Pro výraznější chuť můžeme minutu před koncem otočit zpět masem nahoru a potřít zbylou marinádou. Podáváme samotného lososa se salsou jako lehkou variantu nebo doplníme rýží či pečivem.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.