Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
Omáčka
- 140 g bílého jogurtu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- špetka soli
- ½ lžičky kebab koření
Kebab
- 450 mletého hovězího masa (popřípadě mix hovězí a jehněčí)
- hrst hladkolisté petržele
- 3 velké listy máty
- ½ malé červené cibule
- 2 stroužky česneku
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky mletého pepře
- špetka mleté skořice
- 1 lžička kebab koření
- olej na potření
Šťavnaté kebab špízy na grilu
Šťavnaté kebaby jako z ulice v Istanbulu, foodbloger @Gregitch je připravil ve smart grilu Catler GR 7010, který se postará o perfektní tepelnou úpravu masa. Zkuste s námi šťavnatou dobrotu s atmosférou orientálního street foodu.
V misce si nejprve připravíme jogurtovou omáčku – všechny ingredience smícháme a dáme stranou. Do sekáčku Catler SB 810 Vacu+ vložíme petržel, cibuli, česnek a mátu, krátce rozmixujeme a směs přidáme k mletému masu. Přisypeme koření a rukama důkladně promícháme. Masovou směs rozdělíme na 6 částí a každou vytvarujeme na špejli nebo kovový špíz do podlouhlého tvaru připomínajícího klobásu. Směs nemusí na začátku dokonale držet, ale při grilování se zpevní. Gril rozehřejeme na 200 °C. Na grilovací plochu vyskládáme kebaby a potřeme olejem z obou stran. Zavřeme víko a grilujeme přibližně 4 minuty, aby maso zůstalo šťavnaté a nevysušilo se. Podáváme s opečeným pita chlebem a připravenou jogurtovou omáčkou.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
V misce si nejprve připravíme jogurtovou omáčku – všechny ingredience smícháme a dáme stranou. Do sekáčku Catler SB 810 Vacu+ vložíme petržel, cibuli, česnek a mátu, krátce rozmixujeme a směs přidáme k mletému masu. Přisypeme koření a rukama důkladně promícháme. Masovou směs rozdělíme na 6 částí a každou vytvarujeme na špejli nebo kovový špíz do podlouhlého tvaru připomínajícího klobásu. Směs nemusí na začátku dokonale držet, ale při grilování se zpevní. Gril rozehřejeme na 200 °C. Na grilovací plochu vyskládáme kebaby a potřeme olejem z obou stran. Zavřeme víko a grilujeme přibližně 4 minuty, aby maso zůstalo šťavnaté a nevysušilo se. Podáváme s opečeným pita chlebem a připravenou jogurtovou omáčkou.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.