Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Šťavnaté kebab špízy na grilu

Omáčka

  • 140 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • špetka soli
  • ½ lžičky kebab koření

Kebab

  • 450 mletého hovězího masa (popřípadě mix hovězí a jehněčí)
  • hrst hladkolisté petržele
  • 3 velké listy máty
  • ½ malé červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky mletého pepře
  • špetka mleté skořice
  • 1 lžička kebab koření
  • olej na potření

Šťavnaté kebab špízy na grilu

Šťavnaté kebaby jako z ulice v Istanbulu, foodbloger @Gregitch je připravil ve smart grilu Catler GR 7010, který se postará o perfektní tepelnou úpravu masa. Zkuste s námi šťavnatou dobrotu s atmosférou orientálního street foodu.

V misce si nejprve připravíme jogurtovou omáčku – všechny ingredience smícháme a dáme stranou. Do sekáčku Catler SB 810 Vacu+ vložíme petržel, cibuli, česnek a mátu, krátce rozmixujeme a směs přidáme k mletému masu. Přisypeme koření a rukama důkladně promícháme. Masovou směs rozdělíme na 6 částí a každou vytvarujeme na špejli nebo kovový špíz do podlouhlého tvaru připomínajícího klobásu. Směs nemusí na začátku dokonale držet, ale při grilování se zpevní. Gril rozehřejeme na 200 °C. Na grilovací plochu vyskládáme kebaby a potřeme olejem z obou stran. Zavřeme víko a grilujeme přibližně 4 minuty, aby maso zůstalo šťavnaté a nevysušilo se. Podáváme s opečeným pita chlebem a připravenou jogurtovou omáčkou.

Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.