Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Rohlíčky s ořechovou náplní

Těsto (32 rohlíčků)

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml vlažného mléka
  • 40 g čerstvého droždí
  • 50 g práškového cukru
  • 5 g soli
  • ½ vanilkového cukru
  • 100 ml oleje

Ořechová náplň

  • 180 g vlašských ořechů
  • 60 g práškového cukru
  • 130 ml mléka
  • ½ lžíce rumu (volitelné)

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rozplynou se na jazyku – nadýchané kynuté rohlíčky s voňavou ořechovou náplní. Foodblogerka Sandra @varime.blog je připravila s pomocníky Catler KM 8013 s integrovanou váhou a sekáčkem Catler FC 810.

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme asi 10 minut vzejít kvásek. Do mísy kuchyňského robota nasypeme mouku, sůl, práškový cukr, vanilkový cukr, přilijeme olej a kvásek. Hněteme asi 8-10 minut, dokud nevznikne hladké a pružné těsto. Přikryjeme a necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu, dokud nezdvojnásobí objem.

Mezitím si připravíme náplň. V sekáčku pomeleme ořechy najemno. V menším hrnci zahřejeme mléko s cukrem, přidáme ořechy a mícháme, než směs zhoustne. Nakonec ji dochutíme rumem.

Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři části. Každou rozválíme na kruh a rozřežeme na 8 trojúhelníků. Potřeme rozpuštěným máslem, na širší okraj naneseme náplň a stočíme do rohlíčku. Rohlíčky uložíme na plech s pečicím papírem, přikryjeme a necháme ještě 15-20 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180 °C asi 20-25 minut dozlatova. Nechte je vychladnout a užijte si tu chuť.
Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.