Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Rizoto z multifunkčního hrnce

Rizoto z multifunkčního hrnce

Do nádoby hrnce vhodíme lžíci sádla a očištěnou nadrobno pokrájenou cibuli. Nastavíme program FRY (Smažení) na 13 minut. Cibuli necháme zesklovatět a poté k ní přidáme na nudličky pokrájené maso, které občas při smažení promícháme. Asi minutu před koncem programu vhodíme všechno koření, dobře zamícháme a necháme směs rozvonět. Maso zalijeme sklenicí vody (cca 300 ml vody) a nastavíme program STEW (Dušení) na 10 minut. Jakmile máme hotovo, k masu do hrnce vsypeme nejdříve pokrájenou mrkev a teprve navrch propláchnutou rýži a dolijeme vodu v poměru 1:1,5 (rýže a voda). Zavřeme víko a nastavíme program RISSOTTO (Rizoto). Mezitím spaříme mrazený hrášek horkou vodou. Po skončení programu vsypeme do rýže připravený hrášek, lžíci másla a najemno nastrouhanou lžíci parmazánu – všechno dobře promícháme. Na závěr přidáme ještě parmazán a petrželku a podáváme. Dobrou chuť.

INGREDIENCE

  • 1 větší cibule
  • 200 g krůtího masa
  • 1 střední mrkev
  • 1 hrnek rýže Arborio
  • 1 lžíce sádla
  • ½ hrnku mrazeného hrášku
  • ½ lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička gulášového koření
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžíce másla
  • strouhaný parmazán

PŘÍPRAVA