Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Ravioly se šalvějovým máslem

Ravioly se šalvějovým máslem

Mouku smícháme se žloutky, špetkou soli a olivovým olejem, zapracujeme a přidáme vodu podle potřeby. Těsto by mělo být pevnější, což záleží právě na výběru mouky. Vypracované těsto necháme v lednici zhruba hodinu odležet. Čerstvý špenát nasekáme a pouze zlehka osmahneme na česneku. V míse ho smícháme s ricottou a žloutkem, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem. Odleželé těsto rozválíme na 1 mm. K vykrajování raviol použijeme sklenici. Na polovinu z nich naneseme směs špenátu a ricotty. Okraje těsta pomažeme rozšlehaným vejcem a přikryjeme dalším vykrojeným kouskem těsta. Vidličkou nebo prsty spojíme. Díky žloutku budou krásně držet pohromadě. 
Do nádoby hrnce dáme sklenici vody a vložíme set pro vaření v páře. Naskládáme ravioly na spodní část a stejně tak na víko parního setu, vaříme společně 16 minut – program STEAM (Vaření v páře). Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pár lístků šalvěje. Uvařené ravioly zasypeme strouhaným parmazánem, promícháme, zakápneme šalvějovým máslem a servírujeme. Dobrou chuť.
 

INGREDIENCE

Těsto

  • 200 g hladké mouky (nejlépe však pravé italské semolinové)
  • 2 žloutky
  • 2 - 3 lžíce olivového oleje
  • sůl

Náplň

  • 200 g ricotty
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 100 g parmazánu
  • 1 žloutek
  • trochu muškátového oříšku
  • sůl, bílý pepř

Šalvějové máslo

  • pár lístků šalvěje
  • 100 g másla

PŘÍPRAVA