Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Omáčka na těstoviny s krémovou strukturou
  • 3 velká rajčata
  • 2 papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • snítka tymiánu
  • snítka rozmarýnu
  • 1 panák olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • těstoviny (nejlépe čerstvé)
  • sůl

Omáčka na těstoviny s krémovou strukturou

Rajčata, papriky, cibuli, česnek nakrájíme na velké kusy a dáme do zapékací mísy. Přidáme bylinky a zalijeme olivovým olejem. Pečeme v troubě na 200 stupňů cca 40 minut, dokud vše není úplně měkké. Vyndáme stonky bylinek. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Trochu vody z těstovin si schováme a přidáme ji k upečené zelenině. Tu vymixujeme pomocí tyčového mixeru Catler SB 810 Vacu+.

Hotovou směs vlijeme na uvařené slité těstoviny a zastrouháme parmezánem, přidávám ještě čerstvě mletý pepř. Můžete dosolit, ale parmezán je hodně slaný sám o sobě, vymíchejte v krémovou konzistenci. Bazalka, jarní cibulka nebo chilli dodají vašemu pokrmu šmrnc a chuť.

Dobrou chuť.