Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Mini burgery s coleslaw salátem na grilu

Na burger

  • 500 g mletého hovězího masa 
  • 1 lžíce worchestru
  • 2 lžíce olivového oleje 
  • 1 vejce 
  • 1 stroužek prolisovaného česneku 
  • 75 g strouhanky
  • 25 g strouhaného čedaru 
  • 20 g nastrouhané cibule
  • hrst hladkolisté petržele
  • 4 hamburgerové housky

Na salát

  • 350 g bílého zelí nakrouhaného najemno
  • 150 g nahrubo nastrouhané mrkve 
  • 3 stonky jarní cibulky
  • hrst hladkolisté petržele
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 3 lžíce citrónové šťávy 
  • sůl, pepř

Mini burgery s coleslaw salátem na grilu

Poznejte další level grilování se smart grilem Catler GR 7010 s teplotní sondou. Sonda zajistí přesný přehled o vnitřní teplotě masa, a to bude vždy řádně a bezpečně propečené a zároveň zbytečně nevysušené. Ogrilujte si s námi burger s domácím Coleslaw salátem.

Všechny ingredience na burger si smícháme v míse a ideálně rukou pořádně prohněteme. Ze směsi vytvarujeme 4 stejně velké kulaté placky cca 1,5 cm vysoké. Pečeme na grilu pomazaném trochou oleje na 190 °C s teplotní sondou na vnitřní teplotu 65 °C (zavřený poklop) nebo 5 minut z každé strany (otevřený poklop). Na rozpáleném grilu si poté opečeme s troškou másla rozpůlené housky.
Na salát si smícháme nakrouhané zelí ve větší míse se strouhanou mrkví, přidáme jogurt, hořčici, ocet, citrónovou šťávu, osolíme a opepříme. Smícháme a můžeme servírovat. Na spodní část housky dáme pořádnou vrstvu salátu, na něj položíme hotové maso, navrch ještě trochu salátu, přiklopíme vrchním dílem housky.

Dobrou chuť.