Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Medové perníčky v horkovzdušné fritéze
  • 70 g cukru moučka
  • 2 vejce
  • 50 g Hery na pečení
  • 1 lžíce rozpuštěného medu
  • ½ lžičky sody
  • 200 g hladké mouky

Medové perníčky v horkovzdušné fritéze

Mandle, med, vůně Vánoc… a žádné čekání. Medové perníčky z fritézy jsou důkaz, že i tradice může být překvapivě jednoduchá. Pojďte si je společně s foodblogerem @Gregitch a horkovzdušnou fritézou Catler HG 410 upéct.

Heru necháme alespoň 30 minut povolit při pokojové teplotě. V míse ji utřeme s moučkovým cukrem a jedním vejcem do jemné směsi, přidáme perníkové koření a rozpuštěný med a vše promícháme. Přisypeme jedlou sodu a hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto, které je lehce lepkavé, ale nemělo by zůstávat na prstech. Těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku 3–4 mm a vykrajujeme libovolné tvary, které přeneseme na pekáček. Perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, dozdobíme plátky mandlí a ve fritéze pečeme při 180 °C přibližně 6 minut. Z této dávky připravíme zhruba tři várky perníčků. Po upečení je necháme krátce vychladnout – jsou měkké ihned, takže si je můžete vychutnat bez čekání.

Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.