Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 70 g cukru moučka
- 2 vejce
- 50 g Hery na pečení
- 1 lžíce rozpuštěného medu
- ½ lžičky sody
- 200 g hladké mouky
Medové perníčky v horkovzdušné fritéze
Mandle, med, vůně Vánoc… a žádné čekání. Medové perníčky z fritézy jsou důkaz, že i tradice může být překvapivě jednoduchá. Pojďte si je společně s foodblogerem @Gregitch a horkovzdušnou fritézou Catler HG 410 upéct.
Heru necháme alespoň 30 minut povolit při pokojové teplotě. V míse ji utřeme s moučkovým cukrem a jedním vejcem do jemné směsi, přidáme perníkové koření a rozpuštěný med a vše promícháme. Přisypeme jedlou sodu a hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto, které je lehce lepkavé, ale nemělo by zůstávat na prstech. Těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku 3–4 mm a vykrajujeme libovolné tvary, které přeneseme na pekáček. Perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, dozdobíme plátky mandlí a ve fritéze pečeme při 180 °C přibližně 6 minut. Z této dávky připravíme zhruba tři várky perníčků. Po upečení je necháme krátce vychladnout – jsou měkké ihned, takže si je můžete vychutnat bez čekání.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Heru necháme alespoň 30 minut povolit při pokojové teplotě. V míse ji utřeme s moučkovým cukrem a jedním vejcem do jemné směsi, přidáme perníkové koření a rozpuštěný med a vše promícháme. Přisypeme jedlou sodu a hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto, které je lehce lepkavé, ale nemělo by zůstávat na prstech. Těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku 3–4 mm a vykrajujeme libovolné tvary, které přeneseme na pekáček. Perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, dozdobíme plátky mandlí a ve fritéze pečeme při 180 °C přibližně 6 minut. Z této dávky připravíme zhruba tři várky perníčků. Po upečení je necháme krátce vychladnout – jsou měkké ihned, takže si je můžete vychutnat bez čekání.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.