Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Medová harrisa kuřecí stehna v horkovzdušné fritéze
  • 1 kg kuřecích stehen s kůží
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce medu
  • 3 lžíce harrisa pasty
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička granulované cibule
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička sladké papriky

Medová harrisa kuřecí stehna v horkovzdušné fritéze

Medová harissa kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy Catler HG 410 máte na stole za 30 minut. Šťavnatá, kořeněná a krásně karamelizovaná, to je dobrota od foodbloger @Gregitch.

V míse smícháme všechny suroviny. Vzniklou marinádou důkladně obalíme kuřecí stehna a necháme alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc, marinovat v lednici. Předehřejeme horkovzdušnou fritézu Catler HG 410 na 175 °C. Stehna vložíme do košíku kůží dolů a fritujeme 15 minut. Poté je otočíme, přelijeme zbylou marinádou a fritujeme dalších 15 minut. Po vyjmutí slijeme výpek a kuře podáváme s rýží, přelitou rezervovanou šťávou.

Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.