Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
Masové kuličky
- 500 g vykostěných kuřecích stehen
- 90 g parmezánu
- 30 g strouhanky
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- hrst nasekané petrželové natě
- ½ lžičky majoránky
- ½ lžičky mleté červené papriky
- sůl
- koření
- hladká mouka
- olivový olej
Smetanová omáčka
- 200 ml kuřecího vývaru
- 150 ml smetany
- 250 g smetanového sýra
- 50 g čerstvého špenátu
- 2 stroužky česneku
- máslo
- sůl
- koření
- muškátový oříšek
Masové kuličky ve smetanové omáčce
Dokonale ochucený je recept na masové kuličky ve smetanové omáčce, který si můžete vychutnat díky multifunkčnímu mlýnku Catler FG 403 Food+, ten za vás připraví mleté maso i strouhaný sýr.
Recept pro vás připravila foodblogerka Sandra @varime.blog.
Kuřecí maso pomeleme v mlýnku Catler FG 403 Food+. Vyměníme nástavec na krájení a strouhání a zpracujeme parmezán. V misce smícháme mleté kuřecí maso, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, nastrouhaný parmezán, nasekanou petrželovou nať, majoránku, mletou červenou papriku, sůl a koření. Vše důkladně promícháme.
Navlhčíme si ruce a ze směsi tvoříme kuličky (60 g), které obalujeme v hladké mouce. Následně je opečeme na olivovém oleji ze všech stran dozlatova a dáme je stranou.
Na másle opečeme najemno nakrájený česnek a přilijeme trochu vývaru. Přidáme smetanový sýr, necháme rozpustit a zalijeme zbylým vývarem. Přimícháme smetanu a dochutíme solí, kořením a muškátovým oříškem. Přidáme špenát, povaříme a do omáčky vložíme kuřecí kuličky, které povaříme 15-20 minut. Podáváme s těstovinami, rýží, quinoou nebo bramborovou kaší.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Recept pro vás připravila foodblogerka Sandra @varime.blog.
Kuřecí maso pomeleme v mlýnku Catler FG 403 Food+. Vyměníme nástavec na krájení a strouhání a zpracujeme parmezán. V misce smícháme mleté kuřecí maso, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, nastrouhaný parmezán, nasekanou petrželovou nať, majoránku, mletou červenou papriku, sůl a koření. Vše důkladně promícháme.
Navlhčíme si ruce a ze směsi tvoříme kuličky (60 g), které obalujeme v hladké mouce. Následně je opečeme na olivovém oleji ze všech stran dozlatova a dáme je stranou.
Na másle opečeme najemno nakrájený česnek a přilijeme trochu vývaru. Přidáme smetanový sýr, necháme rozpustit a zalijeme zbylým vývarem. Přimícháme smetanu a dochutíme solí, kořením a muškátovým oříškem. Přidáme špenát, povaříme a do omáčky vložíme kuřecí kuličky, které povaříme 15-20 minut. Podáváme s těstovinami, rýží, quinoou nebo bramborovou kaší.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.