Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Masové kuličky ve smetanové omáčce

Masové kuličky

  • 500 g vykostěných kuřecích stehen
  • 90 g parmezánu
  • 30 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • hrst nasekané petrželové natě
  • ½ lžičky majoránky
  • ½ lžičky mleté červené papriky
  • sůl
  • koření
  • hladká mouka
  • olivový olej

Smetanová omáčka

  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany
  • 250 g smetanového sýra
  • 50 g čerstvého špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • máslo 
  • sůl
  • koření
  • muškátový oříšek

Masové kuličky ve smetanové omáčce

Dokonale ochucený je recept na masové kuličky ve smetanové omáčce, který si můžete vychutnat díky multifunkčnímu mlýnku Catler FG 403 Food+, ten za vás připraví mleté maso i strouhaný sýr.
Recept pro vás připravila foodblogerka Sandra @varime.blog. 

Kuřecí maso pomeleme v mlýnku Catler FG 403 Food+. Vyměníme nástavec na krájení a strouhání a zpracujeme parmezán. V misce smícháme mleté kuřecí maso, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, nastrouhaný parmezán, nasekanou petrželovou nať, majoránku, mletou červenou papriku, sůl a koření. Vše důkladně promícháme.

Navlhčíme si ruce a ze směsi tvoříme kuličky (60 g), které obalujeme v hladké mouce. Následně je opečeme na olivovém oleji ze všech stran dozlatova a dáme je stranou.

Na másle opečeme najemno nakrájený česnek a přilijeme trochu vývaru. Přidáme smetanový sýr, necháme rozpustit a zalijeme zbylým vývarem. Přimícháme smetanu a dochutíme solí, kořením a muškátovým oříškem. Přidáme špenát, povaříme a do omáčky vložíme kuřecí kuličky, které povaříme 15-20 minut. Podáváme s těstovinami, rýží, quinoou nebo bramborovou kaší.

Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.