Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 2 velká kuřecí prsa
- 150 g bílého jogurtu
- 2 lžičky Garam masala koření
- 1 lžičku uzené papriky
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžičku strouhaného zázvoru
- šťávu z ¼ citrónu
- gurmánské brambory (malé, které se neloupou)
- sůl
- olej
Masala prsa na grilu
Díky teplotní sondě naservírujete maso tak, jak si představujete. Třeba dokonale propečená kuřecí masala prsa podle foodblogera Jakuba Gregora, @Gregitch.
Nejdříve si nachystáme marinádu smícháním jogurtu, Garam masala koření, uzené papriky, česneku, zázvoru a citrónové šťávy. Důkladně promícháme. Kuřecí prsa si na horní straně nařežeme nožem diagonálně do kosočtverců. Do skleněné vakuovací nádoby poté dáme na dno trochu marinády, na ní položíme maso, nasolíme a potřeme zbytkem marinády. Necháme v lednici marinovat alespoň 1 hodinu.
Jako přílohu si nachystáme brambory, uvaříme cca 10 minut do měkka a v míse proházíme se solí a trochou oleje. Necháme bokem, máme připraveno na gril.
Smart gril Catler GR 7010 si nastartujeme na 200 °C. Položíme na něj maso a pod zavřenou horní částí grilu pečeme cca 10-15 minut, popřípadě s teplotní sondou zapíchnutou v nejtlustší části masa nastavenou na 65 °C. Hotové maso dáme bokem odpočinout a mezitím zvýšíme teplotu na grilu na 230 °C a pod zavřeným víkem si pěkně do zlata a křupava opečeme nachystané brambory. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Nejdříve si nachystáme marinádu smícháním jogurtu, Garam masala koření, uzené papriky, česneku, zázvoru a citrónové šťávy. Důkladně promícháme. Kuřecí prsa si na horní straně nařežeme nožem diagonálně do kosočtverců. Do skleněné vakuovací nádoby poté dáme na dno trochu marinády, na ní položíme maso, nasolíme a potřeme zbytkem marinády. Necháme v lednici marinovat alespoň 1 hodinu.
Jako přílohu si nachystáme brambory, uvaříme cca 10 minut do měkka a v míse proházíme se solí a trochou oleje. Necháme bokem, máme připraveno na gril.
Smart gril Catler GR 7010 si nastartujeme na 200 °C. Položíme na něj maso a pod zavřenou horní částí grilu pečeme cca 10-15 minut, popřípadě s teplotní sondou zapíchnutou v nejtlustší části masa nastavenou na 65 °C. Hotové maso dáme bokem odpočinout a mezitím zvýšíme teplotu na grilu na 230 °C a pod zavřeným víkem si pěkně do zlata a křupava opečeme nachystané brambory. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.