Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 2 hrsti sušených lišek (předem namočených alespoň 4 hodiny)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 dcl bílého vína
- 200 g rýže Arborio
- 2 lžíce másla
- 50 g parmazánu
- ½ lžičky kmínu
- 1 lžička tymiánu
- ½ lžičky mletého pepře
- 500 – 700 ml vývaru
Liškové rizoto ve varném robotu
Jednoduchost a poctivost, tento trend vaření respektuje varný robot Catler TC 8010. Bez námahy a nutnosti pořizovat si specifické spotřebiče uvaříte rozmanitá jídla. Zkuste třeba italské rizoto se sušenými liškami.
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a necháme smažit na lžíci másla – nastavíme 95 °C a 10 minut, rychlost míchání 1. Krátce před koncem vhodíme skrz víko drcený česnek. Přidáme propláchnutou rýži a necháme ji, aby se obalila – trvá to krátce asi 1 minutu. Nastavíme varný robot opět na 95 °C, 18 minut a rychlost 1. Víko ponecháme celou dobu otevřené. Rýži podlijeme bílým vínem a necháme odpařit, přidáme koření a lišky i s vodou a pak postupně podléváme horkým vývarem. Rýži ochutnejte, měla by být měkká, avšak pevná. Na závěr zamícháme druhou lžíci másla a nastrouhaný parmazán. Pokud chcete rizoto krémovější a tekutější, použijte celý vývar, jinak vám postačí menší množství. Dobrou chuť.
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a necháme smažit na lžíci másla – nastavíme 95 °C a 10 minut, rychlost míchání 1. Krátce před koncem vhodíme skrz víko drcený česnek. Přidáme propláchnutou rýži a necháme ji, aby se obalila – trvá to krátce asi 1 minutu. Nastavíme varný robot opět na 95 °C, 18 minut a rychlost 1. Víko ponecháme celou dobu otevřené. Rýži podlijeme bílým vínem a necháme odpařit, přidáme koření a lišky i s vodou a pak postupně podléváme horkým vývarem. Rýži ochutnejte, měla by být měkká, avšak pevná. Na závěr zamícháme druhou lžíci másla a nastrouhaný parmazán. Pokud chcete rizoto krémovější a tekutější, použijte celý vývar, jinak vám postačí menší množství. Dobrou chuť.