Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Lanýžová majonéza
  • 5 žloutků
  • 1 lžičku dijónské hořčice
  • 450 ml slunečnicového oleje
  • 50 ml lanýžového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • pepř

Lanýžová majonéza

Domácí majonéza, která chutná jako z prémiové restaurace? S tyčovým mixérem Catler SB 810 Vacu + to zvládnete za pár minut. Stačí pár kvalitních surovin, lanýžový olej pro kapku luxusu a stabilní výkon mixéru, který vyšlehá jemnou, krémovou konzistenci bez námahy. Připravte si základní kuchařský poklad, který pozvedne sendvič, salát i grilované maso.

Do nádoby na majonézu vložíme žloutky, hořčici, sůl a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme. Za stálého šlehání přiléváme postupně napřed lanýžový a pak slunečnicový olej až do jemné vláčné konzistence. Dobrou chuť!