Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 300 g kuřecích prsou
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- 150 g sterilované kukuřice
- 2-3 stroužky prolisovaného česneku
- 3 lžičky burrito koření nebo sladké papriky
- šťáva z ¼ limetky
- sůl, olivový olej
- 4 tortilly
- 250 g nahrubo strouhaného čedaru
Dip
- 200 g zakysané smetany
- velká hrst čerstvého koriandru (i se stonky)
- černý pepř
- šťáva z ¼ limetky
Kuřecí quesadilly s koriandrovým dipem
Na pánvi si rozpálíme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět. Vložíme kuřecí maso nakrájené na malé kostičky. Osolíme a 2-3 minuty opékáme, než se maso zatáhne. Přidáme koření a česnek a za stálého míchání minutku rozvoníme. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku, kukuřici a zakápneme limetkovou šťávou. Opékáme přibližně 5 minut, než se odvaří voda, kterou pustila zelenina. Směs dáme bokem a připravíme si dip. V sekáčku rozmixujeme zakysanou smetanu s koriandrem, trochou mletého pepře a šťávou z limetky.
Rozpálíme si elektrický gril Catler GR 7010 na 180 °C. Na polovinu tortilly rozložíme trochu čedaru, na něj dáme masovou směs a navrch zasypeme opět sýrem. Přiklopíme druhou polovinou tortilly. Každou tortillu grilujeme přibližně 3-4 minuty se zavřeným víkem.
Hotové quesadilly rozkrojíme na poloviny nebo třetiny a servírujeme s dipem.
Dobrou chuť.
Rozpálíme si elektrický gril Catler GR 7010 na 180 °C. Na polovinu tortilly rozložíme trochu čedaru, na něj dáme masovou směs a navrch zasypeme opět sýrem. Přiklopíme druhou polovinou tortilly. Každou tortillu grilujeme přibližně 3-4 minuty se zavřeným víkem.
Hotové quesadilly rozkrojíme na poloviny nebo třetiny a servírujeme s dipem.
Dobrou chuť.