Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Kuřecí quesadilly s koriandrovým dipem
  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 150 g sterilované kukuřice
  • 2-3 stroužky prolisovaného česneku
  • 3 lžičky burrito koření nebo sladké papriky
  • šťáva z ¼ limetky
  • sůl, olivový olej
  • 4 tortilly
  • 250 g nahrubo strouhaného čedaru 

Dip

  • 200 g zakysané smetany
  • velká hrst čerstvého koriandru (i se stonky)
  • černý pepř
  • šťáva z ¼ limetky

Kuřecí quesadilly s koriandrovým dipem

Na pánvi si rozpálíme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět. Vložíme kuřecí maso nakrájené na malé kostičky. Osolíme a 2-3 minuty opékáme, než se maso zatáhne. Přidáme koření a česnek a za stálého míchání minutku rozvoníme. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku, kukuřici a zakápneme limetkovou šťávou. Opékáme přibližně 5 minut, než se odvaří voda, kterou pustila zelenina. Směs dáme bokem a připravíme si dip. V sekáčku rozmixujeme zakysanou smetanu s koriandrem, trochou mletého pepře a šťávou z limetky. 

Rozpálíme si elektrický gril Catler GR 7010 na 180 °C. Na polovinu tortilly rozložíme trochu čedaru, na něj dáme masovou směs a navrch zasypeme opět sýrem. Přiklopíme druhou polovinou tortilly. Každou tortillu grilujeme přibližně 3-4 minuty se zavřeným víkem.

Hotové quesadilly rozkrojíme na poloviny nebo třetiny a servírujeme s dipem.

Dobrou chuť.