Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 200 g kuřecích prsou
- 140 g brambor
- 1/2 menší cibule
- 25 g čedaru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžičky lahůdkové papriky
Majonéza
- 1 žloutek
- 1 lžička dijonské hořčice
- 150 ml slunečnicového oleje
- 1 lžička citronové šťávy
- špetka soli
- 3 stroužky česneku
- kadeřavá petržel
Kuřecí nugety s domácí majonézou
Chopper, mlecí nůž, tyčový nástavec s kotoučem na majonézy a hlavně výkon: cokoliv vás napadne, má pro vás to správné příslušenství a povznese vaše kulinářské umění výš! Tyčový mixér Catler SB 810 Vacu+. Zkuste kuřecí nugety s domácí majonézou.
Nejdříve si připravíme majonézu. Do vysoké nádoby od tyčového mixéru si dáme všechny suroviny v pokojové teplotě kromě česneku a petrželky. Olej jako poslední. Tyčovým mixérem s nástavcem na majonézu mixujeme odspoda a postupně mixér zvedáme. Olej emulzifikuje a postupně nám vznikne krásně krémová majonéza. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Zamícháme a máme hotovo.
Na nugety si uvaříme bramboru ve slupce. Oloupeme a do sekáčku od mixéru přidáme ke všem ostatním surovinám. Rozmixujeme na jemnou pastu. Směs je poměrně lepivá, a tak k tvarování nuget použijeme dvě lžíce. Na pánvi si rozpálíme olej a smažíme nugety cca 3 minuty z každé strany. Recept vychází na cca 12 nuget.
Dobrou chuť
Nejdříve si připravíme majonézu. Do vysoké nádoby od tyčového mixéru si dáme všechny suroviny v pokojové teplotě kromě česneku a petrželky. Olej jako poslední. Tyčovým mixérem s nástavcem na majonézu mixujeme odspoda a postupně mixér zvedáme. Olej emulzifikuje a postupně nám vznikne krásně krémová majonéza. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Zamícháme a máme hotovo.
Na nugety si uvaříme bramboru ve slupce. Oloupeme a do sekáčku od mixéru přidáme ke všem ostatním surovinám. Rozmixujeme na jemnou pastu. Směs je poměrně lepivá, a tak k tvarování nuget použijeme dvě lžíce. Na pánvi si rozpálíme olej a smažíme nugety cca 3 minuty z každé strany. Recept vychází na cca 12 nuget.
Dobrou chuť