Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Koláč s chřestem z hrnce
  • 140 g mouky (70 g hladké a 70 g polohrubé)
  • 80 g másla
  • 50 g tvrdého sýra (např. cheddar)
  • 4-5 lžic studené vody
  • 10 stonků chřestu
  • 1 vejce
  • 100 ml smetany
  • 80 g měkkého kozího sýru
  • 100 g měkkého sýru typu Brie

Koláč s chřestem z hrnce

Přispějeme svojí troškou do chřestové sezóny, a to koláčem naslano s chřestem z multifunkčního indukčního hrnce Catler MC 8010

Očistěný a tvrdých částí zbavený chřest nejdříve zlehka osmažíme na programu FRY cca 5 minut s trochou olivového oleje, poté dáme stranou. Mouku vysypeme na vál, přidáme na kostičky nakrájené máslo a prsty rozdrobíme. Vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr a 4 lžíce studené vody, všechno důkladně promícháme a zapracujeme do těsta. Těsto necháme odpočinout 10 minut v lednici.
Odpočinuté těsto pak rozválíme na pečicím papíru a prsty dotvarujeme. Těsto dáme předpéct do hrnce 15 min 140 °C na programu MULTICHEF.
Poté připravíme náplň. Vejce prošleháme se smetanou a měkkým kozím sýrem, přidáme sůl a mletý pepř. Nakrájíme sýr Brie, rozložíme na předpečený korpus, zalijeme prošlehanou smetanovou směsí a na vrch poklademe chřest. Dáme zapéct na 20 minut 140 °C na programu MULTICHEF.
Těsto je nejdříve velmi křehké, ale pokud ho necháte malinko vychladnout, nedrobí se, dobře se krájí a drží tvar. 
Dobrou chuť.