Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 450 g hovězího mletého masa
- ½ cibule
- 3 stroužky česneku
- hrst nasekané petrželové natě
- 1 žloutek
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička mleté červené papriky
- ½ lžičky mletého koriandru
- ¼ lžičky mletého kmínu
- ¼ lžičky mleté skořice
- 1 lžička oregana
- šťáva z ½ limetky
- olivový olej
Coleslaw salát
- 200 g zelí (bílé a červené)
- 70 g mrkve
- hrst nasekané petrželové natě
- 40 g majonézy
- 45 g bílého jogurtu
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce dijonské hořčice
- ½ lžíce medu
- sůl
- koření
Kofta kebab špízy s Coleslaw salátem
Kofta kebab jsou špízy z mletého masa. Lahodná chuťovka, kterou můžete podávat s grilovanou kukuřicí, oblíbeným dipem, salátem, tortillou či pita chlebem. Šťavnatou a intenzivní chuť jim dodává voňavé koření a bylinky. Díky multifunkčnímu mlýnku Catler FG 403 Food+ je jejich příprava jednoduchá, pomůže vám nejen s mletím masa, ale také s krájením a strouháním zeleniny na Coleslaw salát. Recept pro vás připravila foodblogerka Sandra @varime.blog.
Hovězí maso pomeleme v multifunkčním mlýnku Catler FG 403 Food+, k masu přidáme najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať, limetkovou šťávu, žloutek, sůl a všechno koření. Směs důkladně promícháme, aby se propojily chutě. Vložíme ji do chladničky a necháme marinovat alespoň 1 hodinu.
Mezitím si připravíme Coleslaw salát. V mlýnku s nástavcem na krájení nakrájíme zelí a s pomocí nástavce na strouhání nastrouháme mrkev. Vložíme do misky, přidáme nasekanou petrželovou nať a dresing, který jsme vytvořili z majonézy, jogurtu, jablečného octa, hořčice, medu, soli a koření. Zeleninu a dresing důkladně promícháme.
Masovou směs rozdělíme na 6 částí, které budeme tvarovat na dřevěnou špejli do tvaru klobásy. Na olivovém oleji je opečeme na grilu nebo v grilovací pánvi asi 5-10 minut ze všech stran. Hotové kofta špízy podáváme s Coleslaw salátem posypané petrželovou natí.
Dobrou chuť.
Hovězí maso pomeleme v multifunkčním mlýnku Catler FG 403 Food+, k masu přidáme najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať, limetkovou šťávu, žloutek, sůl a všechno koření. Směs důkladně promícháme, aby se propojily chutě. Vložíme ji do chladničky a necháme marinovat alespoň 1 hodinu.
Mezitím si připravíme Coleslaw salát. V mlýnku s nástavcem na krájení nakrájíme zelí a s pomocí nástavce na strouhání nastrouháme mrkev. Vložíme do misky, přidáme nasekanou petrželovou nať a dresing, který jsme vytvořili z majonézy, jogurtu, jablečného octa, hořčice, medu, soli a koření. Zeleninu a dresing důkladně promícháme.
Masovou směs rozdělíme na 6 částí, které budeme tvarovat na dřevěnou špejli do tvaru klobásy. Na olivovém oleji je opečeme na grilu nebo v grilovací pánvi asi 5-10 minut ze všech stran. Hotové kofta špízy podáváme s Coleslaw salátem posypané petrželovou natí.
Dobrou chuť.