Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Hovězí jalapeño quesadilla
  • 500 g hovězího masa
  • 3-4 velké pšeničné tortilly
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 čerstvé jalapeño
  • 300 g strouhaného sýra (čedar a mozzarella)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • máslo
  • olivový olej
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • sůl
  • černý pepř

Hovězí jalapeño quesadilla

Street food chuťovka, co rozpálí večer – hovězí jalapeño quesadilla podle foodblogerky Sandry @varime.blog.

Maso nakrájíme na menší kousky a nameleme v multifunkčním mlýnku Catler FG 403 Food+. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekaný česnek a jalapeños (pro jemnější chuť je zbavíme semínek) a restujeme přibližně 5 minut.
Do pánve přidáme mleté maso a opečeme. Dochutíme mletou paprikou, kmínem, solí, pepřem a přidáme rajčatový protlak. Vše důkladně promícháme a krátce podusíme (cca 2 minuty), aby se chutě propojily.
Každou tortillu z jedné strany potřeme máslem a máslovou stranou ji položíme na rozehřátou suchou pánev. Posypeme ji nastrouhaným sýrem a na jednu polovinu rozprostřeme masovou směs. Jakmile se sýr začne rozpouštět, tortillu přeložíme napůl a opečeme z obou stran. Hotové quesadilly nakrájíme na čtvrtiny a podáváme - samotné, s dipem nebo třeba s guacamole. Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.