Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 1,5 kg čerstvých hub
- 2 kuličky nového koření
- 3 kuličky černého pepře
- 1 bobkový list
Houbová omáčka
- 40 g sušených hub
- 500 ml vody (na namočení)
- 700 ml vody nebo vývaru
- 2 bobkové listy
- 200 ml smetany na vaření
- 4 lžíce mouky + 150 ml vody (zátřepka)
- sůl
- pepř
Houbová omáčka ze sušených hub
Sušené houby jsou pokladem každé spíže. Díky infra sušičce Catler FD 4020 si je uchováte na dlouhé měsíce a kdykoliv sáhnete po dokonalém základu do polévek, omáček či rizota. Foodblogerka Sandra @varime.blog nasušila houby a připravila z nich recept na rychlou houbovou omáčku, která provoní celou kuchyni.
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Rozložíme je v jedné vrstvě na síta sušičky tak, aby se nepřekrývaly. Sušíme při 50 °C přibližně 7-9 hodin, dokud nejsou houby úplně suché a křehké. Po dosušení necháme vychladnout a uložíme je do uzavíratelné nádoby. Pro jemné ovonění přidáme nové koření, pepř a bobkový list, nádobu pevně uzavřeme. Z 1,5 kg čerstvých hub získáme přibližně 140 g sušených hub.
Na omáčku sušené houby namočíme do 500 ml vody alespoň na 30 minut. Poté je i s vodou přidáme do hrnce, vložíme bobkový list, dolijeme 700 ml vody nebo vývaru a vaříme 30-40 minut. Vmícháme smetanu, necháme krátce přejít varem a zahustíme zátřepkou z mouky a vody. Omáčku důkladně promícháme, ještě jednou provaříme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Rozložíme je v jedné vrstvě na síta sušičky tak, aby se nepřekrývaly. Sušíme při 50 °C přibližně 7-9 hodin, dokud nejsou houby úplně suché a křehké. Po dosušení necháme vychladnout a uložíme je do uzavíratelné nádoby. Pro jemné ovonění přidáme nové koření, pepř a bobkový list, nádobu pevně uzavřeme. Z 1,5 kg čerstvých hub získáme přibližně 140 g sušených hub.
Na omáčku sušené houby namočíme do 500 ml vody alespoň na 30 minut. Poté je i s vodou přidáme do hrnce, vložíme bobkový list, dolijeme 700 ml vody nebo vývaru a vaříme 30-40 minut. Vmícháme smetanu, necháme krátce přejít varem a zahustíme zátřepkou z mouky a vody. Omáčku důkladně promícháme, ještě jednou provaříme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.