Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
    - 1 kg vepřové krkovice
 - 250 g goudy
 - 2 vejce
 - 2 rohlíky namočené v mléce
 - 2 lžičky sušeného česneku
 - 1 lžička soli
 - ¼ lžičky strouhaného muškátového oříšku
 - 1 hrst nasekané hladkolisté petržele
 
Na obalení:
- 3 rohlíky (nastrouhané)
 - 3 vejce
 - 1 hrnek hladké mouky
 
Holandský řízek
                        Klasika, která nikdy nezklame. Tenhle recept od @leaskalova je důkazem, že i obyčejné jídlo může chutnat výjimečně, když si maso namelete sami. Díky multifunkčnímu mlýnku Catler FG 403 Food+, který mele, strouhá i odšťavňuje, máte jistotu kvality i dokonalé textury.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
                Vepřovou krkovici umeleme v multifukčním mlýnku Catler FG 403 Food+ nahrubo. K masu nastrouháme goudu, vyždímané rohlíky namočené v mléce, vejce, koření a nasekanou petržel. Vše důkladně promícháme – směs může být na první pohled řidší, ale právě díky tomu zůstanou řízky krásně šťavnaté.
Z masové směsi tvarujeme řízky, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Pečeme buď v horkovzdušné fritéze Catler HG 410 na 200 °C asi 20 minut (v polovině otočíme), nebo klasicky na pánvi dozlatova na přepuštěném másle.
Výsledek? Dokonalý holandský řízek – křehký, voňavý a s roztékajícím se sýrem uvnitř.Videorecept najdete na našem Instagramu.