Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 1 kg vepřové krkovice
- 250 g goudy
- 2 vejce
- 2 rohlíky namočené v mléce
- 2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 1 hrst nasekané hladkolisté petržele
Na obalení:
- 3 rohlíky (nastrouhané)
- 3 vejce
- 1 hrnek hladké mouky
Holandský řízek
Klasika, která nikdy nezklame. Tenhle recept od @leaskalova je důkazem, že i obyčejné jídlo může chutnat výjimečně, když si maso namelete sami. Díky multifunkčnímu mlýnku Catler FG 403 Food+, který mele, strouhá i odšťavňuje, máte jistotu kvality i dokonalé textury.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Vepřovou krkovici umeleme v multifukčním mlýnku Catler FG 403 Food+ nahrubo. K masu nastrouháme goudu, vyždímané rohlíky namočené v mléce, vejce, koření a nasekanou petržel. Vše důkladně promícháme – směs může být na první pohled řidší, ale právě díky tomu zůstanou řízky krásně šťavnaté.
Z masové směsi tvarujeme řízky, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Pečeme buď v horkovzdušné fritéze Catler HG 410 na 200 °C asi 20 minut (v polovině otočíme), nebo klasicky na pánvi dozlatova na přepuštěném másle.
Výsledek? Dokonalý holandský řízek – křehký, voňavý a s roztékajícím se sýrem uvnitř.Videorecept najdete na našem Instagramu.