Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Holandský řízek
  • 1 kg vepřové krkovice
  • 250 g goudy
  • 2 vejce
  • 2 rohlíky namočené v mléce
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 1 hrst nasekané hladkolisté petržele

 

Na obalení:

  • 3 rohlíky (nastrouhané)
  • 3 vejce
  • 1 hrnek hladké mouky

Holandský řízek

Klasika, která nikdy nezklame. Tenhle recept od @leaskalova je důkazem, že i obyčejné jídlo může chutnat výjimečně, když si maso namelete sami. Díky multifunkčnímu mlýnku Catler FG 403 Food+, který mele, strouhá i odšťavňuje, máte jistotu kvality i dokonalé textury.

Vepřovou krkovici umeleme v multifukčním mlýnku Catler FG 403 Food+ nahrubo. K masu nastrouháme goudu, vyždímané rohlíky namočené v mléce, vejce, koření a nasekanou petržel. Vše důkladně promícháme – směs může být na první pohled řidší, ale právě díky tomu zůstanou řízky krásně šťavnaté.

Z masové směsi tvarujeme řízky, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Pečeme buď v horkovzdušné fritéze Catler HG 410 na 200 °C asi 20 minut (v polovině otočíme), nebo klasicky na pánvi dozlatova na přepuštěném másle. 

Výsledek? Dokonalý holandský řízek – křehký, voňavý a s roztékajícím se sýrem uvnitř.

Videorecept najdete na našem Instagramu.