Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Grilované špízy s halloumi a kukuřicí
  • 2 kuřecí prsa
  • 250 g sýru halloumi
  • 1 červená paprika
  • 2 předvařené kukuřice

Marináda

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička kari koření

Grilované špízy s halloumi a kukuřicí

Grilovací sezóna? Celoročně a klidně doma v obýváku. Se smart grilem Catler GR 7010 si užijete šťavnaté maso i zeleninu bez ohledu na počasí nebo místo. Díky teplotní sondě, rozložitelné ploše a nepřilnavým deskám s povrchem MagmaTec to zvládnete i bez zahrady. Připravte si s foodblogerem @Gregitch kuřecí špízy se sýrem halloumi a grilovanou kukuřicí.

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky, stejně tak sýr halloumi i červenou papriku. V misce si připravíme marinádu z olivového oleje, sójové omáčky, medu, soli, papriky a kari. Kukuřice odkrojíme od košťálu tak, aby vznikly čtyři pevné proužky z každé. Dvě třetiny marinády přidáme ke kuřecímu masu, zbytek ke kukuřici. Necháme alespoň hodinu marinovat v chladničce.
Po odležení napichujeme maso, sýr a papriku střídavě na dřevěné špízy – vznikne přibližně 4–5 špízů. Smart gril Catler GR 7010 rozložíme do polohy BBQ a nastavíme na 185 °C. Na jednu plochu položíme špízy, na druhou marinovanou kukuřici. Grilujeme 20 - 25 minut a každých 5 minut otáčíme.
Pestrá a voňavá večeře, co říkáte?
Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.