Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Gochujang kuře v horkovzdušné fritéze
  • 4-6 kusů kuřecích stehenních řízků
  • 2 lžíce Gochujang pasty (korejská pasta z fermentovaných chilli papriček)
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce česnekovo-zázvorové pasty (nebo čerstvého nastrouhaného česneku a zázvoru)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce medu

Gochujang kuře v horkovzdušné fritéze

Jak snadno a rychle připravit pikantní a chutné jídlo? Přece v horkovzdušné fritéze Catler HG 410. Lahodné Gochujang kuře budete mít hotové za 20 minut po marinování. Začneme.

Všechny suroviny (kromě kuřete) si smícháme v míse. Gochujang pasta je tvrdohlavá, je potřeba mít trpělivost s rozmícháním. Do marinády vložíme očistěné maso, promícháme a dáme do lednice marinovat alespoň na 30 minut. Horkovzdušnou fritézu nastartujeme na 180 °C s časovačem na 20 minut. Do vyhřáté fritézy vyskládáme maso a zalijeme zbylou marinádou, zavřeme víko. Po 10 minutách maso otočíme. Po dalších 10 minutách máme hotovo.

Jako příloha je nejlepší rýže. Dozdobit můžeme nasekanou jarní cibulkou, petrželkou a na tenké nudličky nakrájenou mrkví. Rýži můžeme posypat japonským Furikake kořením (koření s mořskými řasami, sezamovými semínky a dalšími aromatickými přísadami). Nezapomeneme přelít vypečenou omáčkou.

Dobrou chuť.

Videorecept na našem Instagramu.