Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Domácí tatarka

Domácí tatarka

Do nádoby na mixování vložíme žloutek, hořčici, sůl a citronovou šťávu. Zalijeme olejem a půl minuty mixujeme. Tyčový mixér pomalu zvedáme výš, majonéza bude houstnout. Přidáme nakrájené suroviny – okurčičky, šalotku, kapary a ančovičky. Mixujeme. Na závěr můžeme dochutit kapkou nálevu z okurek a čerstvě drceným pepřem. Dobrou chuť.
 

INGREDIENCE

  • 1 žloutek
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • ½ lžičky soli 
  • 4 cornichon okurčičky
  • ½ šalotky
  • 1 lžíce kapar
  • 1 filet ančovičky v oleji

PŘÍPRAVA