Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Cuketový chléb s pistáciemi v domácí pekárně
  • 100 ml mléka
  • 70 ml slunečnicového oleje
  • 150 g medu
  • 1 lžička soli 
  • 250-270 g cukety nastrouhané nahrubo
  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • 1 pytlík sušeného droždí
  • 50 g nasekaných pistácií

Cuketový chléb s pistáciemi v domácí pekárně

Cuketový chléb, vláčný, jemný a výtečně se hodí k hrnku kakaa nebo ke kávě. A pokud chcete vyloženě dezert, neváhejte a přidejte do těsta více medu, říká foodbloger Jakub Gregor, @Gregitch. 

Do pečicí formy dáme všechny ingredience v uvedeném pořadí, kromě pistácií. Pekárna Catler BM 700 má dávkovač sypkých surovin během příprav, do něj dáme nasekané pistácie. Spustíme program č. 7 „Rychlý chléb“ s váhou na 1 kg a středně opečenou kůrkou. Délka programu je cca 2,5 hodiny. Po upečení vyklopíme chléb z formy a necháme ho alespoň hodinu chladit na mřížce.

Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.