Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Citronovo-makový chlebík s mascarpone krémem

Těsto

  • 200 g hladké mouky
  • 1 ½ lžičky prášku do pečiva
  • 30 g celého máku
  • 3 vejce
  • 180 g cukru krystal
  • 120 ml oleje
  • 3 lžíce řeckého jogurtu
  • kúra z 2 citronů
  • šťáva z 1 citronu (30 ml)
  • špetka soli

Krém

  • 250 g mascarpone
  • 2 lžíce práškového cukru
  • kúra z 1 citronu

Citronovo-makový chlebík s mascarpone krémem

Čerstvě mletý mák v hlavní roli. Recept na letní makový chlebík s citronovým mascarpone krémem podle foodblogerky Sandry @varime.blog si vaše chuťové buňky uloží navždy.

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, trvá to přibližně 5 minut. Poté snížíme otáčky a za stálého míchání pomalu přiléváme olej. Do směsi přidáme citronovou kúru, šťávu, jogurt a promícháme. Mák pomeleme ve stolním mlýnku Catler FC 810. V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a čerstvě mletý mák – rozdíl poznáte na první ochutnání. Suchou směs po částech přidáváme k mokrým ingrediencím a stěrkou jemně promícháme, dokud se vše nespojí. Těsto přelijime do formy (30 cm) vystlané pečicím papírem a pečeme při 175 °C přibližně 50 - 60 minut.

Mezitím si připravíme citronový krém - mascarpone jemně promícháme s cukrem a citronovou kúrou. Nešleháme, aby krém zůstal krásně hladký a hustý. Upečený chlebík necháme 10 minut ve formě, poté vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Nakonec ho potřeme krémem, ozdobíme plátky citronu, mákem a nastrouhanou citronovou kúrou.

Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.