Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Chřestová polévka a ryba s chřestem ve varném robotu
  • 2 filety candáta
  • 5 brambor
  • 500 g zeleného chřestu
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 700 ml vývaru
  • sůl
  • čerstvé bylinky (medvědí česnek) 

Chřestová polévka a ryba s chřestem ve varném robotu

Dvě jídla najednou? S varným robotem Catler TC 8010 žádný problém! Chřestová sezóna je v plném proudu, tak pro vás máme dvojitou inspiraci: jemná polévka z čerstvého chřestu a candát na páře s bramborami a chřestem podle šéfkuchařky @leaskalova. Rychlé, lehké a dokonale jarní.

Chřest očistěte a odlomte dřevnaté konce. Pro krásně zelenou barvu ho krátce zblanšírujte – nebo klidně přeskočte, pokud spěcháte. V nádobě robota Catler TC 8010 rozpusťte máslo (90 °C, míchání 1) a přidejte najemno nakrájenou cibuli. Restujte 2 minuty, pak přidejte větší část chřestu (pár hezkých kousků si nechte stranou na přílohu). Přidejte vývar a zvyšte teplotu na 100–110 °C (míchání 1).
Jakmile se začne tvořit pára, vložte do parního nástavce nakrájené brambory. Když jsou téměř měkké, přidejte chřest na přílohu a filety candáta. Po pár minutách je vše hotové. Odstraňte parní nástavec, víko zavřete a polévku rozmixujte dohladka s čerstvými bylinkami. Podle chuti osolte, můžete přidat i kapku smetany na zjemnění. Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.