Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Česneková majonéza
  • 1 žloutek 
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • citronová šťáva 
  • sůl 
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vrchovaté lžíce nastrouhaného parmezánu
  • pepř

Česneková majonéza

Krémová, pikantní, návyková. Domácí česneková majonéza je zázrak, co pozvedne hranolky, maso i pečenou zeleninu na úplně jiný level. Žádná kupovaná se jí nevyrovná – zvlášť když víte, co do ní (ne)dáváte. Připravte si specialistu na přípravu majonéz, tyčový mixér Catler SB 810 Vacu+, a pojďte mixovat.

Do nádoby na majonézu vložíme žloutek, hořčici, ½ lžičky soli a lžičku citronové šťávy, olej. Tyčový mixér ponoříme těsně nad suroviny a mixujeme půl minuty. Pomalu zvedáme mixér vždy o kousek výš, důležité je mít všechny suroviny v pokojové teplotě. Připravíme si česnek, pečeme i se slupkou 15 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Po vychladnutí vnitřek stroužků vytlačíme a smícháme s ½ lžičky soli. Česnekovou pastu spolu s parmezánem a lžící citronové šťávy vmícháme do připravené směsi. Dochutíme pepřem a solí. Dobrou chuť.