Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Bulgurový salát s grilovaným kuřetem
  • 500 g kuřecích prsou 
  • olivový olej, sůl, pepř 
  • 300 g bulguru 
  • 600 ml vody 
  • 300 g rajčat 
  • 1 malá červená cibule 
  • 1 červená paprika 
  • 150 g salátové okurky 
  • 2 stonky jarní cibulky 
  • velká hrst kadeřavé petržele  

Marináda 

  • 3 lžíce olivového oleje 
  • 1 lžíce javorového sirupu 
  • 1 lžíce rajčatového protlaku 
  • šťáva z jednoho citrónu 
  • sůl 

Bulgurový salát s grilovaným kuřetem

Kuřecí prsa si z horní strany nařízneme křížem. Pokapeme je troškou olivového oleje, ten do masa rukama vmasírujeme, maso osolíme a opepříme z obou stran. Elektrický gril si nastartujeme na 180 °C. Když je nahřátý, vložíme do něj maso a cca 10 min grilujeme se zavřeným víkem. Pokud máte gril s teplotní sondou, maso je hotové, když má vnitřní teplotu 65 °C v nejsilnější části.
Do rendlíku si dáme bulgur a vodu v poměru 1:2, pod pokličkou přivedeme k varu, ztlumíme plamen na minimum, několikrát promíchneme a vaříme cca 10 min, až se voda kompletně vstřebá. Hotový bulgur necháme 15 min dojít pod pokličkou. Smícháme si všechny ingredience na marinádu a tu poté přimícháme do vychladlého bulguru. Do bulguru s marinádou přidáme veškerou zeleninu, kterou jsme pokrájeli na drobné kostičky, promícháme a poté můžeme servírovat. Máme dvě možnosti. Buď maso nakrájíme a položíme na naservírovaný salát, nebo můžeme maso pokrájet na kostičky a přimíchat do salátu. Dobrou chuť.