Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 500 g kuřecích prsou
- olivový olej, sůl, pepř
- 300 g bulguru
- 600 ml vody
- 300 g rajčat
- 1 malá červená cibule
- 1 červená paprika
- 150 g salátové okurky
- 2 stonky jarní cibulky
- velká hrst kadeřavé petržele
Marináda
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- šťáva z jednoho citrónu
- sůl
Bulgurový salát s grilovaným kuřetem
Kuřecí prsa si z horní strany nařízneme křížem. Pokapeme je troškou olivového oleje, ten do masa rukama vmasírujeme, maso osolíme a opepříme z obou stran. Elektrický gril si nastartujeme na 180 °C. Když je nahřátý, vložíme do něj maso a cca 10 min grilujeme se zavřeným víkem. Pokud máte gril s teplotní sondou, maso je hotové, když má vnitřní teplotu 65 °C v nejsilnější části.
Do rendlíku si dáme bulgur a vodu v poměru 1:2, pod pokličkou přivedeme k varu, ztlumíme plamen na minimum, několikrát promíchneme a vaříme cca 10 min, až se voda kompletně vstřebá. Hotový bulgur necháme 15 min dojít pod pokličkou. Smícháme si všechny ingredience na marinádu a tu poté přimícháme do vychladlého bulguru. Do bulguru s marinádou přidáme veškerou zeleninu, kterou jsme pokrájeli na drobné kostičky, promícháme a poté můžeme servírovat. Máme dvě možnosti. Buď maso nakrájíme a položíme na naservírovaný salát, nebo můžeme maso pokrájet na kostičky a přimíchat do salátu. Dobrou chuť.
Do rendlíku si dáme bulgur a vodu v poměru 1:2, pod pokličkou přivedeme k varu, ztlumíme plamen na minimum, několikrát promíchneme a vaříme cca 10 min, až se voda kompletně vstřebá. Hotový bulgur necháme 15 min dojít pod pokličkou. Smícháme si všechny ingredience na marinádu a tu poté přimícháme do vychladlého bulguru. Do bulguru s marinádou přidáme veškerou zeleninu, kterou jsme pokrájeli na drobné kostičky, promícháme a poté můžeme servírovat. Máme dvě možnosti. Buď maso nakrájíme a položíme na naservírovaný salát, nebo můžeme maso pokrájet na kostičky a přimíchat do salátu. Dobrou chuť.