Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Buffalo kuřecí stehna v horkovzdušné fritéze
  • 650-700 g kuřecích stehen s kůží (cca 7 kusů)
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička soli
  • olej ve spreji 

Omáčka

  • 40 g másla
  • 1 lžíce medu
  • 2-4 lžíce buffalo omáčky (popřípadě jiná fermentovaná chilli omáčka - např. Sriracha)

Buffalo kuřecí stehna v horkovzdušné fritéze

Buffalo atmosféra v kuchyni! Zapomeňte na fádní vaření – foodbloger @Gregitch připravil stehýnka v Catler horkovzdušné fritéze HG 410, která jsou šťavnatá, nasládlá a lehce pikantní. Chutě, které se krásně doplňují a polechtají vám chuťové pohárky.

Připravíme si kuřecí stehna. V misce promícháme kukuřičný škrob se sušenou cibulí, česnekem, uzenou paprikou a solí. Maso zastříkneme olejem ve spreji, obalíme v kořeněné směsi ze všech stran a znovu lehce zastříkneme olejem. Horkovzdušnou fritézu předehřejeme na 205 °C a nastavíme časovač na 18 minut. Stehna rozložíme do děrovaného košíku a vložíme do vyhřáté fritézy. V polovině času je otočíme, aby se opekla rovnoměrně.
Mezitím si připravíme omáčku. V menším rendlíku rozpustíme máslo s medem a buffalo omáčkou. Necháme krátce probublat a odstavíme stranou.
Hotová stehna přesuneme do velké mísy, přelijeme pikantní omáčkou a důkladně proházíme, aby se maso obalilo ze všech stran. Servírujeme s přílohou podle chuti. Dobrou chuť.
 
Videorecept najdete na našem Instagramu.