Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Broskvový cobbler koláč v horkovzdušné fritéze
  • 4 broskve
  • 50 g třtinového cukru
  • 170 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 20 g másla
  • 60 g cukru krupice
  • 200 g 12% smetany (1 kelímek)
  • 60 g másla

Broskvový cobbler koláč v horkovzdušné fritéze

Upéct letní koláč v horkovzdušné fritéze? Proč ne! Připravte si společně s foodblogerem Jakubem Gregorem, @Gregitch broskvový cobbler koláč. Spokojenost strávníků je zaručena.

Broskve vypeckujeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Přisypeme k nim třtinový cukr a necháme vypotit šťávu. Hladkou mouku si smícháme s kypřicím práškem. Přidáme studené máslo (20 g) a mnutím mezi prsty ho rozdrolíme do mouky. Přidáme cukr, zamícháme a přilijeme smetanu. Mícháním vypracujeme lehce tekuté těsto. Fritézu Catler HG 410 s pekáčkem uvnitř nastartujeme na program na pečení, tj. 175 °C s časovačem na 25-30 minut. Do pekáčku dáme máslo, aby se při nahřívání rozpustilo. Do nahřáté fritézy vlijeme těsto, na něj vysypeme broskve včetně šťávy a rozprostřeme je po celé ploše. Zavřeme a necháme péct. Po cca 30 minutách je hotovo. Těstová část by měla být krásně zlatá a křupavá. Při servírování je normální, když se nám to trošku rozpadne. Fajnšmekři mohou přidat zmrzlinu a šlehačku. Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.