Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Bramborovo-sýrové krokety v horkovzdušné fritéze
  • 500 g brambor 
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g čedaru 
  • 1 lžička soli 
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička sušeného česneku 
  • 1 lžička granulované cibule 
  • hrst nasekané hladkolisté petržele

Dip

  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce kečupu
  • 2-4 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 nakládaná jalapeño paprička
  • ¼ nakládané okurky
  • ½ lžičky uzené papriky

Bramborovo-sýrové krokety v horkovzdušné fritéze

Křupavé bramborovo-sýrové krokety v horkovzdušné fritéze Catler HG 410 bez zbytečných kalorií navíc podle foodblogera Jakuba Gregora, @Gregitch. Jakmile je ochutnáte, jiné už chtít nebudete.

Recept na 20 kroket. Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Zalijeme studenou vodou (nikdy nedáváme brambory do horké vody). Vaříme doměkka, abychom je vidličkou propíchli bez odporu. Uvařené brambory zchladíme studenou vodou, abychom je mohli ihned zpracovávat rukama. Brambory si prolisujeme lisem na brambory nebo rozmačkáme šťouchadlem tak, aby nezůstaly žádné hrudky. Přidáme mouku, najemno nastrouhaný čedar, sůl, cukr, sušený česnek, cibuli a nasekanou petrželku. Směs promícháme vidličkou a poté propracujeme rukou. Vznikne nelepivá hmota, která krásně drží pohromadě. Vytvarujeme 20 kroket, které nejsou kulaté, ale lehce rozpláclé. Je to nejenom praktičtější, ale také se rovnoměrně opečou. Vyskládáme je na pekáček fritézy a lehce zastříkneme olejem.
Fritézu nastartujeme na 205 °C (program AirCrisp - horkovzdušné fritování) s časovačem na 20 minut a po nahřátí vložíme pekáček s kroketami. Po 20 minutách krokety otočíme. Po dalších 20 minutách máme hotovo. Smícháme si všechny suroviny na dip a můžeme servírovat.
Dobrou chuť.