Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
BBQ bůček v horkovzdušné fritéze
  • 500 g bůčku 
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce rýžového octa
  • 5 lžic kečupu
  • 5 stroužků prolisovaného česneku
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky černého pepře

BBQ bůček v horkovzdušné fritéze

Připravte si s námi karamelizovaný asijský BBQ bůček s omáčkou v horkovzdušné fritéze Catler HG 410. Tuk z bůčku se krásně vypeče, což dodá masu křupavou kůrku, zatímco vnitřek zůstane měkký a šťavnatý. Tento způsob přípravy je rychlejší a méně náročný než tradiční pečení v troubě, říká foodbloger @gregitch.

Bůček si nakrájíme na cca 1 cm široké plátky. Kůži můžeme odstranit, komu nevadí, ponechá. Maso dáme do mísy a přidáme všechny ostatní suroviny. Důkladně promícháme a zakryté potravinářskou fólií necháme v lednici marinovat alespoň hodinu. Do pekáčku fritézy vyskládáme maso jeden kousek vedle druhého a přelijeme zbylou marinádou. Horkovzdušnou fritézu nastartujeme na 190 °C s časovačem na 20 minut, vložíme pekáček a už jen čekáme, než se nám to upeče. Jako přílohu si připravíme rýži. Dozdobíme zeleným – petrželkou, jarní cibulkou nebo třeba pórkem.
Dobrou chuť.